Savivaldybės tarybos nariai susirinko į priešpaskutinį posėdį.

Aktualijos, Naujausi

Baigiantis Tarybos kadencijai, atsiskaitė už 2022 metus

Loreta EŽERSKYTĖ

Vasario 23-ąją, ketvirtadienį, ketverių metų kadenciją baigianti rajono Savivaldybės taryba buvo susirinkusi į priešpaskutinį posėdį. Dėl pateisinamų priežasčių jame nedalyvavo Agnė Balčiūnienė, Angelė Jokubynienė, Valdas Mikalajūnas ir Dalius Varnas.

Per pusantros valandos politikai be diskusijų ir ginčų sutartinai patvirtino visus 34 į posėdžio darbotvarkę įrašytus sprendimų projektus. Po pertraukos buvo išklausytos aktualios informacijos – Kontrolės komiteto, Antikorupcijos ir Etikos komisijų bei Vilniaus regiono integruotos teritorijų vystymo programos įgyvendinimo už 2022 metus ataskaitos.

Laikantis tradicijos, posėdžio pradžioje buvo pasveikintas mėnesio sukaktuvininkas – vasarį gimtadienį šventęs Tarybos narys Valdas Petronis. Jam ranką spaudė, gėlės žiedą ir simbolinę dovaną įteikė meras Rolandas Janickas, savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas ir administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė.

 

Padėkojo už bendrą darbą

Posėdis prasidėjo nuo rajono savivaldybės mero 2022 m. veiklos pristatymo. Kreipdamasis į Tarybos narius, kitus posėdžio dalyvius bei tiesioginės transliacijos klausytojus meras R. Janickas pažymėjo, jog ši Tarybos kadencija Ukmergei, kaip ir visai Lietuvai, buvo išbandymų metas: COVID-19 pandemija, karas Ukrainoje, energetinė krizė, infliacija…

Pasak pranešėjo, 2022 m. vyko 15 Tarybos posėdžių, buvo įregistruoti 305 sprendimų projektai, priimti 294 sprendimai. Be to, Tarybos nariai dirbo ir komitetuose, buvo surengti 93 jų posėdžiai. Nė vieno Tarybos posėdžio nepraleido Liucija Dzigienė, R. Janickas ir Danutė Užkurėlytė. Aktyviausiai komitetų posėdžiuose dalyvavo Vidmantas Krikštaponis, Kazys Grybauskas, V. Mikalajūnas.

Meras taip pat trumpai apžvelgė reikšmingiausius priimtus sprendimus.

Baigdamas pasisakymą R. Janickas Tarybos nariams padėkojo už idėjas, pastabas, pasiūlymus, vietos savivaldos problemų sprendimą ir šiai veiklai skirtą laiką. Taip pat mero padėkos žodžių už bendrą darbą sulaukė ir savivaldybės administracija.

Ataskaita – iš septynių lapų

Posėdyje buvo išklausyta ir rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2022 metų veiklos ataskaitą. Išėjęs į tribūną D. Varnas tarstelėjo, kad jo ataskaita surašyta į septynis lapus. Kad klausantiems nepabostų, pranešėjas pažadėjo paminėti tik svarbiausius atliktus darbus.

„2022-uosius norėčiau pavadinti aktyviais ir darbingais metais. Vieningai dirbome su Savivaldybės taryba, administracijos, seniūnijų kolektyvais. Siekėme, kad būtų išsaugota kas jau sukurta, ieškojome naujų idėjų, kad rajonas stiprėtų, augtų, kad atitiktų laikmetį, taptų patrauklesnis ir čia gyvenantiems, ir atvykstantiems“, – sakė direktorius.

D. Varnas apžvelgė praėjusiais metais įgyvendintus projektus, investicijas.

Kaip ir kasmet, rajono vadovų ataskaitos, kita aktuali informacija apie rajoną paskelbta specialiame leidinyje „Ukmergės rajono savivaldybės 2022 metų veiklos ataskaita“. Gyventojai su juo galės susipažinti rajono savivaldybės tinklapyje, taip pat popierinis variantas bus seniūnijose, bibliotekose, įstaigose, mokyklose.

Kitas tarybos posėdis vyks kovo 30 dieną.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas