Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Šilumos siurbliai oras vanduo. Mitai ir faktai

Šilumos siurbliai yra energiją taupantys įrenginiai, naudojami šilumai perduoti iš vienos vietos į kitą. Pastaraisiais metais jie tampa vis populiaresni dėl savo gebėjimo sumažinti energijos sąnaudas ir kartu užtikrinti patikimą šildymo ir vėsinimo šaltinį. Tačiau turint tiek daug informacijos, gali būti sunku atskirti faktus nuo mitų, kai kalbama apie šilumos siurblius, ypač šilumos siurblius oras-vanduo. Taigi apžvelkime tiesą apie šiuos įrenginius ir jų naudą. Plačiau skaitykite https://vedinimoekspertai.lt/ puslapyje.

Mitai ir faktai apie šilumos siurblius oras-vanduo

Yra daug klaidingų įsitikinimų apie šilumos siurblius oras-vanduo, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį prieš priimant bet kokį sprendimą, ar šio tipo sistema jums tinka. Taigi, apžvelkime keletą dažniausių mitų apie šiuos įrenginius, o po to pateikime keletą faktų, kad galėtume susidaryti tikslų vaizdą apie tai, ką jie gali jums padėti:

Dažniausiai girdimi mitai ir faktai

  • Šilumos siurbliai oras-vanduo reikalauja daug priežiūros. Iš tikrųjų daugumai šiuolaikinių modelių reikia minimalios priežiūros – tik paprasto valymo kas kelis mėnesius – kad jie veiktų sklandžiai.
  • Šilumos siurbliai oras-vanduo yra brangūs. Nors pradinės įrengimo išlaidos gali būti didesnės nei tradicinių šildymo sistemų, ilgainiui sutaupysite pinigų mėnesinėse sąskaitose už komunalines paslaugas dėl aukšto efektyvumo koeficiento. O ką jau kalbėti apie jiems skiriamas valstybės paramas.
  • Šilumos siurbliai oras-vanduo yra triukšmingi. Šiuolaikiniuose modeliuose yra įdiegtos triukšmo mažinimo funkcijos, todėl jie veikia daug tyliau nei ankstesnės kartos – taip tyliai, kad net nesužinosite, jog jie veikia.
  • Šilumos siurbliai nėra efektyvūs Lietuvoje. Šilumos siurbliai oras-vanduo yra viena iš labiausiai paplitusių šildymo sistemų Lietuvoje, nes jie gali veikti net esant -30 ° C temperatūrai, nesukeldami problemų. Galima sutaupyti dar daugiau šilumos, naudojant šilumos siurblius oras-vanduo. Dėl jų gebėjimo sumažint i šilumos nuostolius net esant nemenkam vėjo greičiui, jie yra efektyviausia ir tinkamiausia sistema mūsų šalyje.
  • Sudėtinga nupirkti ir įrengti. Šilumos siurblių oras-vanduo įrengimas gali būti paprastas, jei turite tinkamą patirtį. Profesionalūs montuotojai gali prireikus pateikti pagalbą, todėl neturite nerimauti dėl savo įrengimo.

Išvada:

Šilumos siurbliai pastaraisiais metais tampa vis populiaresni, nes leidžia sumažinti energijos sąnaudas ir kartu yra patikimas šildymo ir vėsinimo šaltinis ištisus metus. O jei siekiate didžiausio efektyvumo, oras-vanduo siurblys yra geriausias pasirinkimas, nes jis sujungia oro ir vandens šaltinių technologijas į vieną įrenginį, kuris viename įrenginyje atlieka tris funkcijas – šildymo, vėsinimo ir karšto vandens gamybos. Kadangi Jiems tereikia minimalios priežiūros ir daugelyje parduotuvių galima gauti nuolaidų. Tokio tipo sistemos, palyginti su tradicinėmis šildymo sistemomis, ilgainiui gali nemažai sutaupyti! Jei svarstote apie savo namų ŠVOK sistemos atnaujinimą, šilumos siurbliai oras vanduo yra tai ko Jums reikia.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas