Su personalu susitiko rajono savivaldybės vadovai.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Ligoninėje atidarytas atskiras padalinys sergantiems demencija

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Šio mėnesio viduryje VšĮ Uk-mergės ligoninė atidarytas atskiras, atnaujintas Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus padalinys, kuriame gydomi demencija sergantys pacientai. Pertvarkytose patalpose ligoniams paruošta 12 lovų, įdarbinta daugiau personalo.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka, nuo praėjusių metų spalio pasikeitė palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugų reikalavimai, pagal kuriuos demencija sergančių pacientų slaugos paslaugų teikimas organizuojamas atskirame, nuo kitų skyrių izoliuotame, specialiai tokių asmenų slaugai pritaikytame skyriuje. Jame paslauga teikiama ne daugiau kaip 12 pacientų, o vienoje palatoje – ne daugiau kaip dviem asmenims.

Pernai atsilaisvinus Akušerijos skyriaus patalpoms buvo svarstoma, kam galėtų būti jos pritaikytos. Įsigaliojus naujai tvarkai, nuspręsta čia perkelti dalį Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus ligonių, sergančių demencija.

Čia yra atskiras įėjimas, rakinamos durys. Po remonto skyriuje atsirado neįgaliesiems pritaikyti tualetai, dušai, užraktai languose.

Buvusio Akušerijos skyriaus patalpos pritaikytos slaugomiems ligoniams.

Pasak R. Civilkos, įrengti atskiras patalpas sergantiems demencija buvo būtina dar ir dėl to, jog gydymo įstaigoms, neturinčioms šio padalinio, slaugos paslaugas bus galima teikti tik iki 2024 metų.

Atnaujintame Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus atskirame padalinyje šiuo metu gydosi 12 demencija sergančių pacientų. Įdarbinta ir papildomo personalo – viena gydytoja, 5 slaugytojos ir 6 pagalbinės darbuotojos.

Iš viso Ukmergės ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje šiuo metu yra apie 70 pacientų.

Sausio 20-ąją naujajame padalinyje apsilankė ir su personalu susitiko rajono savivaldybės vadovai – meras Rolandas Janickas ir administracijos direktorius Darius Varnas. Jie pasidžiaugė, kad Ukmergės ligoninė viena pirmųjų Lietuvoje įvykdė palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugų reikalavimą, ir nuo šiol pacientai, sergantys demencija, turi kokybiškas, jiems pritaikytas slaugos sąlygas.

VšĮ Ukmergės ligoninė nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Arvydas :
    Aciu labai personalui uz mano tevuko prieziura ir slauga ir gydyma!kantrybes jums if sekmes! Arvydas
  • Ghhj :
    O kodel gyventoju mazeja? Nera kam gimdyt?
  • Ukmergiškė :
    -Labai gerai,kad skyrių padalijo.Tik dėkoti reikia ligoninės direktoriui.Personalui kantrybės ir sveikatos
  • **** :
    Ne ten iskaba pakabino. Kestucio a. reikejo
  • kaimui drfg :
    jeigu gyventojų mažėja, gyventojai sensta, tai labai gerai kad jiems atsiranda naujų paslaugų. Man tai norėtusi kad mano artimieji jei reiks, gydytusi tokiame skyriuje šalia namų o ne būtų kažkur išvežti į kitą rajoną
  • drfg :
    ukmerge tuoj pasidaris kaimu kaimas su tokia politika

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas