Apdovanoti rajono neįgaliųjų organizacijų nariai, nevyriausybinių organizacijų ir socialinių paslaugų įstaigų vadovai.

Naujausi, Žmonės

Paminėta Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena

Chrisija KVIETKAUSKIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

Lapkričio 29 dieną Ukmergės kultūros centre vyko Lietuvos neįgaliųjų draugijos meno kolektyvų finalinis koncertas „Vilties paukštė“. Taip buvo paminėta Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena, kurią pasaulis mini gruodžio 3-iąją.

Koncerte dalyvavo Kupiškio, Alytaus, Lazdijų, Pakruojo, Vilkaviškio ir Ukmergės rajonų, Elektrėnų savivaldybės neįgaliųjų meno kolektyvai, mūsų rajono savivaldybės atstovai, įvairių neįgaliųjų bendruomenių nariai, kiti svečiai. Koncerto pradžioje savivaldybės vadovai tarė sveikinimo žodžius, po kurių visi stebėjo meno kolektyvų pasirodymus. Vėliau buvo paskelbti „Vilties paukštė 2022“ nugalėtojai, įteiktos mero padėkos.

Už dalyvavimą Lietuvos neįgaliųjų draugijos meno kolektyvų finaliniame konkurse „Vilties paukštė“ mero padėkomis pagerbti: Kupiškio neįgaliųjų draugijos mišrus vokalinis ansamblis „Šaltinis prie Kupos“ ir jo meno vadovas Bronius Petronis, Alytaus miesto neįgaliųjų draugijos mišrus vokalinis ansamblis „Dzūkijos atgaiva“ ir jo meno vadovas Kęstutis Baranauskas, Vilkaviškio rajono neįgaliųjų draugijos mišrus vokalinis ansamblis „Likimas“ ir jo meno vadovė Irma Menčinskienė, Lazdijų neįgaliųjų draugijos vokalinis ansamblis „Atjauta“ ir jo meno vadovas Robertas Vilkauskas, Pakruojo neįgaliųjų draugijos moterų vokalinis ansamblis „Šiladis“ ir jo meno vadovė Ramunė Petraitienė, Elektrėnų neįgaliųjų draugijos mišrus vokalinis ansamblis „Žara“ ir jo meno vadovas Ričardas Ramanauskas, Ukmergės rajono neįgaliųjų draugijos moterų vokalinis kvartetas „Kartos“ bei moterų vokalinis ansamblis „Goda“ ir šių kolektyvų meno vadovė Zita Kviklienė, Veprių kultūros namų instrumentinės muzikos kolektyvas „Intermezzo“ ir jo meno vadovas Edvardas Ratautas.

Tarptautinės neįgaliųjų žmonių dienos proga renginyje buvo įteiktos padėkos už ilgametę aktyvią veiklą Ukmergės rajono neįgaliųjų draugijos nariams Pauliui Fedaravičiui, Reginai Sabaliauskienei, Nijolei Valančienei, Janinai Žvikevičienei, Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos individualios priežiūros darbuotojai Astai Karalienei, šios sąjungos narėms Linai Katinienei ir Loretai Latvytei, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Ukmergės rajono filialo narei Genei Kušleikienei bei Ukmergės neįgaliųjų sporto klubo „Vilkmergė“ nariui Mindaugui Savickui.

Už aktyvią veiklą, žmonių tikėjimo ir pasitikėjimo skatinimą mero padėkomis taip pat apdovanoti šie neįgaliųjų socialinės integracijos srityje dirbantys Ukmergės rajono nevyriausybinių organizacijų vadovai: Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Ukmergės rajono filialo pirmininkė Audronė Kreizienė, Ukmergės rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkė Z. Kviklienė, Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkė Dalia Unikienė ir Ukmergės neįgaliųjų sporto klubo „Vilk-mergė“ pirmininkas Nerijus Vasiliauskas.

Padėkota ir už partnerystę užtikrinant socialinių paslaugų teikimą ir plėtrą žmonių su negalia bendruomenei šių rajone dirbančių socialinių paslaugų įstaigų vadovams: Želvos parapijos katalikiškų senelių namų direktorei Janinai Driukienei, Ukmergės socialinių paslaugų centro direktorei Kristinai Karpovienei, Jasiuliškių socialinės globos namų direktoriui Viliui Petrauskui, VšĮ Deltuvos senelių globos namų vadovui Sauliui Venskauskui.

Po visų sveikinimų gražiausias dainas dovanojo lietuviško folkroko grupė „Kitava“.

Dainiaus VYTO nuotraukos

Šventinio koncerto klausėsi pilnutėlė Kultūros centro salė.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas