Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai

Jei perkate ar parduodate internetu

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

 

Interneto puslapiuose brangią prekę radote už labai mažą kainą? Tikėtina, kad tai dar viena sukčiavimo forma. Jei vis dėlto nusprendėte išbandyti laimę ir surizikuoti – turėkite atskirą kortelę apsipirkti internetu. Jos sąskaitą papildykite tik prieš atlikdami mokėjimą ir tik tokia suma, kiek reikia konkrečiai prekei ar paslaugai įsigyti.

Perkate ar parduodate naudotą daiktą, drabužį internetu? Saugokitės Skelbiu.lt, „Vinted“ ir panašiose platformose veikiančių sukčių. Parduodami ar pirkdami jie pateikia neva siuntų tarnybos nuorodas, kur reikia įrašyti mokėjimo kortelės, interneto banko duomenis, sąskaitos likutį ar kitus konfidencialius duomenis. Ši informacija – tikrai ne sklandžiam užsakymui. Tam užtenka parduodamo daikto matmenų, būklės ir pristatymo adreso.

Neperkate, bet parduodate, todėl jaučiatės saugūs? Būkite atsargūs tenkindami klientų įnorius. Potencialus pirkėjas SMS žinutėmis ar pokalbių programėlėje teiraujasi, ar gali atsiskaityti per kurjerių tarnybą? Gali būti, kad siekia ne patogumo, o užsidirbti. Neužkibkite ir nepateikite mokėjimo kortelės duomenų – vienintelė informacija, būtina susimokėti už pirkinį, yra pardavėjo sąskaitos numeris.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas