Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Ligoninėje vėl atidarytas COVID-19 pacientams skirtas skyrius

Loreta EŽERSKYTĖ

Rugpjūčio 9-ąją Ukmergės ligoninės Vidaus ligų skyriaus patalpose vėl atidarytas COVID-19 ligoniams skirtas skyrius. Kol kas jame bus 10 lovų. Įstaigos vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka patikino, jog dėl šio skyriaus atidarymo jokios teikiamos paslaugos nebus stabdomos.
Ligoninės vadovas „Gimtajai žemei“ papasakojo, jog sprendimą Ukmergės ligoninėje vėl atidaryti vadinamąjį kovidinį skyrių lėmė šalyje, o ypač Vilniaus regione, kasdien didėjantis COVID-19 liga sergančiųjų skaičius.
„Kaip žinia, Ukmergės ligoninė praėjusių metų rudenį buvo tapusi viena iš atraminių Vilniaus regiono ligoninių, kuriose buvo gydomi koronavirusu sergantys asmenys. Jų darbą koordinuoja VšĮ Vilniaus miesto ligoninės Santaros klinikos. Pastaruoju metu jose mažėjant laisvų lovų buvo gautas prašymas sudaryti sąlygas COVID-19 liga sergančius pacientus gydyti ir Ukmergėje. Nuo pirmadienio toks skyrius pas mus jau veikia, į jį antradienio naktį iš Vilniaus atvežti trys ligoniai“, – sakė R. Civilka.
Jo teigimu, šiuo metu dalis įstaigos medikų atostogauja, todėl suformuoti personalą, kuris dirbs su COVID-19 sergančiais pacientais, nebuvo lengva. Tačiau vyriausiasis gydytojas pasidžiaugė, jog su iššūkiu pavyko susidoroti, nes ukmergiškiai šioje srityje turi nemažos patirties.

Pašnekovas teigė, kad COVID-19 skyriuje bus gydomi ne tik ukmergiškiai, bet ir pacientai iš viso Vilniaus regiono. Kadangi čia yra nustatyta koronavirusu užsikrėtusių nelegalių migrantų, jie gali patekti ir į Ukmergės ligoninę.
Vis tik R. Civilka mano, jog tai labiau teorinė galimybė, nes būtent šie pacientai greičiausiai pateks į arčiau pasienio esančias gydymo įstaigas.
Ligoninės vadovas patikino, jog pradėjus veikti vadinamajam kovidiniam skyriui, kitų pertvarkymų artimiausiu metu nenumatyta, tikimasi, jog įstaiga dirbs įprastu ritmu, pacientams bus teikiamos visos paslaugos.
Ukmergės ligoninėje COVID-19 skyrius veikė nuo 2020 metų lapkričio 5 iki 2021 metų birželio 23 dienos. Iš pradžių buvo įkurtos 28 lovos. Tačiau vėliau, negerėjant epidemiologinei situacijai, papildomai atsirado dar 30 lovų. Iš viso – 58. Skyriuje buvo gydomi sunkaus ir vidutinio sunkumo COVID-19 ligoniai, kuriuos reikėjo aprūpinti papildomu deguonimi. Iš viso COVID-19 skyriuje darbavosi nuo 30 iki 80 Ukmergės ligoninės darbuotojų, gydėsi 580 ligonių.
Kaip skelbia Statistikos departamentas, rugpjūčio 10-ąją per parą Lietuvoje nustatyta 517 naujų koronaviruso atvejų, nuo šios infekcinės ligos mirė du žmonės. 14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų pakilo iki 202,1, o teigiamų diagnostinių testų dalis – iki 3,7 procento. Antradienio duomenimis, Lietuvos ligoninėse gydomi 323 COVID-19 pacientai, 41 iš jų – reanimacijoje. Per parą pacientų padaugėjo tiek ligoninėse, tiek reanimacijose. Deguonis papildomai tiekiamas 265 žmonėms, 17 pacientų taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija. Per parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyti 45 žmonės – kiek mažiau nei ankstesnę parą.
Ukmergės rajone rugpjūčio 9-ąją nustatyti 5 nauji koronaviruso atvejai. Statistikos departamento duomenimis, rugpjūčio 4-ąją susirgo vienas, 5-ąją – du, 6-ąją – keturi ukmergiškiai. Iš viso dabar yra 19 sergančiųjų. Naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų siekia 66,6.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas