Sporto centro vadovas V. Martikonis.

Naujausi, Sportas

Centro tikslas – plėtoti sportą rajone

Arvydas PĖŠINA

Prieš šiuos sudėtingus naujus mokslo metus Sporto centrui vadovuti pradėjo energingas direktorius Vitalijus Martikonis. Su juo kalbėjomės apie jaunųjų sportininkų ugdymą pandemijos laikotarpiu, sporto padėtį rajone bei Sporto centro ateitį.

Pokalbio pradžioje prisiminta jaunųjų sportininkų ugdymas, nuotolinės pamokos, treniruotės. Direktorius paminėjo, kad jau ne visos treniruotės vyksta nuotoliniu būdu. Meistriškumo grupės treniruojasi kartu, vyksta įvairios varžybos. Bet vaikų fizinis ugdymas, pamokas jiems organizuojant nuotoliniu būdu, nukenčia. V. Martikonio nuomone, visiems mokiniams grįžus į kontaktines pamokas, fiziškai neaktyviems vaikams sportuoti seksis dar blogiau. Tai įtakos prie kompiuterio praleisti metai.

Didelė problema – tiek fizinis, tiek ir psichologinis moksleivių saugumas. Sporto centro vadovo manymu, tai bus didelis iššūkis mokytojams ir treneriams.

„Iš patirties žinau, kad klasėje yra maždaug trečdalis mokinių, kuriuos reikia labai stipriai motyvuoti ir paskatinti“, – tvirtina pedagogas.

Kalbant apie sporto būklę rajone, direktorius paminėjo, kad norėtųsi „kuo daugiau ir kuo geresnio sporto“. Nors mankštinasi visos amžiaus grupės, sportuoja visi – nuo darželinukų iki sporto veteranų, sporto aikštelių mikrorajonuose, kitose miesto ar rajono erdvėse trūksta. Be to, norėtųsi, kad jos būtų atviros plačiajai visuomenei.

Kai prioritetas šiandien skiriamas keliams, šaligatviams, infrastruktūrai, ar įmanoma gauti lėšų sporto aikštelių įrengimui mikrorajonuose? Pašnekovas paaiškino, kad rašomi projektai. Norint pagerinti Sporto centro stadiono būklę, padaryti jį patrauklesniu, per pusmetį pateikti du projektai. Pasinaudojant projektais galima gauti lėšų ir sporto aikštelėms mikrorajonuose. Stadione, jau kartu su savivaldybės įgyvendintais projektais, atsirado treniruokliai.

„Laikui bėgant, atsiras pilna sportui reikalinga infrastruktūra“, – įsitikinęs direktorius.

Užsiminta ir apie naują sporto kompleksą. Jis turėtų tapti stipriu traukos objektu. Nes, jeigu bus sudarytos geros sąlygos sportuoti jaunimui, jis kažkada užaugs ir liks Ukmergėje. Gal tada atsiras ir profesionali Ukmergės sportininkų komanda… Svarbiausia, kad tas kompleksas būtų prieinamas kuo didesniam skaičiui žmonių.

Kalbėdamas apie Sporto centro ateitį, V. Martikonis paminėjo pagrindinį tikslą – infrastruktūros gerinimą ir naujo sporto komplekso atsiradimą mieste su naujomis idėjomis, naujomis sporto šakomis, galimybėmis nuomotis sales. Tada Sporto centro veikloje galėtų dalyvauti ir privatūs klubai. O svarbiausia, plėtoti sportą ne tik tarp jaunimo, bet ir tarp suaugusiųjų.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ukmerge :
    Reik ukmergej sporto komandos krepsinio ar futbolo aukstesnem lygyje.is sporto komplekso butinai!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas