Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Šakos bus susmulkintos biokurui

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Laikraščio skaitytojas prašė valdžios atkreipti dėmesį ir įpareigoti atsakingus asmenis išvežti didžiulę šiukšlių krūvą, kuri sukrauta prie senojo Panevėžio kelio, važiuojant į Kurėnus. Pasak ukmergiškio, žiemą palei kelią buvo pjaunami medžiai ir krūmai. Juos sumetė į didžiulę krūvą. Po to čia ir žmonės ėmė vežti ir mesti savo šiukšles. Esą dabar susidarė jau kokie keturi sunkvežimiai įvairių atliekų.

„Negana to, kad šalia kelio riogso didžiulė šiukšlių krūva, ji posūkyje dar ir užstoja vairuotojams eismą…“ – piktinosi skaitytojas.

Skundo autoriui atsakė Vidiškių seniūnijos seniūnas Virgilijus Štaras. Pasak jo, prie kelio, vedančio į Kurėnų kaimą, augusios tuopos ir krūmai buvo išpjauti praėjusios žiemos pabaigoje. Didžiumą darbų atliko kelininkai, taip pat krūmus pjovė seniūnija.

Seniūnas teigė, kad nupjautus medžius ir šakas laikinai sukrovė netoli kelio. Nors ši mediena menkavertė, malkoms netinka, jos tvarkymas kainuotų nepigiai, o lėšų tam seniūnija neturi.

„Buvo nuspręsta pasitelkti medienos smulkinimo paslaugas teikiančią ir biokurą ruošiančią įmonę. Ji sutvarko, išvalo teritoriją, o mainais už tai pasiima ir biokurui panaudoja vietoje susmukintas šakas ir medžius. Deja, pavasarį nespėta medienos susmulkinti, o pasibaigus šildymo sezonui biokuro niekam nereikia ir įmonės nevažiuoja smulkinti medienos. Tikimės, kad prasidėjus šildymo sezonui pavyks sutarti su biokuro perdirbėjais ir pakelėje sukrauti medžiai bei šakos bus susmulkinti ir išvežti“, – kalbėjo seniūnas.

Taip pat V. Štaras patikino, kad nupjauti medžiai ir krūmai sukrauti tolėliau nuo kelio, todėl vairuotojų matomumui tikrai netrukdo.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas