Asociatyvinė nuotrauka. Giedriaus AUGLIO nuotr.

Nuomonių telefonas

Galima bus statyti kelio ženklą „Rezervuota stovėjimo vieta“

Vilniaus gatvės 94-ojo namo gyventoja apgailestavo, jog už savo lėšas prieš keletą metų įsirengę automobilių stovėjimo aikštelę, namo gyventojai dabar neturi kur statyti mašinų. „Jūsų laikraštyje, liepos 16 dienos numeryje, buvo paviešintas UAB „Ukmergės butų ūkis“ direktoriaus Giedriaus Pociaus paaiškinimas, kad panašios, už gyventojų pinigus įrengtos aikštelės, nėra žmonių nuosavybė, nes jos yra valstybinėje žemėje, todėl naudotis šia teritorija vienodą teisę turi visi ukmergiškiai. Labai gaila, kad tvarkant dokumentus, kurie buvo reikalingi norint įrengti aikštelę, mums niekas to nepaaiškino, nepasiūlė žemę išsipirkti arba išsinuomoti. Dabar jaučiamės apgauti ir kvailesni už kitų daugiaaukščių namų gyventojus, kurie mūsų kieme stato savo automobilius ir dar pyksta, kai paprašome to nedaryti“, – kalbėjo moteris. Ji pridūrė, jog kituose miestuose žmonės, savo lėšomis sutvarkę, išplėtę aikšteles, turi pasistatę kelių ženklus, draudžiančius kitiems įvažiuoti, kai kur gyventojų automobiliams net konkrečios vietos yra pažymėtos. „Deja, mūsų rajone situacija kitokia“, – bėdojo laikraščio skaitytoja. Pasak jos, pasitaiko, kai kitų namų gyventojai aikštelėje ne tik palieka savo automobilius, bet ir iš salonų išverčia šiukšles. „O jas juk surenka mūsų bendrijos samdoma kiemsargė“, – apmaudo neslėpė Vilniaus gatvės gyventoja. Ir klausė, gal vis tik yra būdų, kurie sudrausmintų kitų namų gyventojus, statančius automobilius svetimoje aikštelėje?..

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus informavo, jog jau yra parengta nauja tvarka, kuri reglamentuos kelio ženklo „Rezervuota stovėjimo vieta“ pastatymą daugiabučių namų kiemuose bei specialiųjų leidimų išdavimą. Tikimasi, jog ši tvarka bus patvirtinta artimiausiame Savivaldybės tarybos posėdyje. Taisyklėse numatyta, jog ženklo įrengimas leidžiamas „daugiabučių namų butų savininkams (taip pat ir name veikiantiems juridiniams asmenims) už asmenines lėšas naujai įrengtose automobilių stovėjimo aikštelėse, kuriose automobiliams statyti skirtos vietos pažymėtos ir atitinka Ukmergės miesto daugiabučių gyvenamųjų namų kvartalų specialiajame plane numatytas automobilių stovėjimo vietas, atsižvelgiant į tam namui priskirtas teritorijas, išskyrus aikšteles, kurios buvo įrengtos (ir jų įrengimas buvo suderintas su savivaldybe) iki specialaus plano patvirtinimo, t. y. iki 2015-06-25.“

Fizinių ar juridinių asmenų prašymus įrengti naujus kelio ženklus „Rezervuota stovėjimo vieta“ nagrinėja Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Saugaus eismo komisija. Jai reikės pateikti motyvuotą prašymą, kuriame nurodomas rezervuotų vietų skaičius, išdėstymo schemą, pastato ir teritorijų naudotojų (veikiančių įmonių) susitarimą. Taip pat būtinas daugiabučių namų butų savininkų ir name veikiančių juridinių asmenų pritarimas, t. y. gyventojų visuotinio susirinkimo protokolo išrašas. Prašymui įrengti rezervuotų stovėjimo vietų aikštelę turi pritarti daugiau kaip 50 proc. butų savininkų.

Kreipiantis dėl specialiųjų leidimų išdavimo reikės savivaldybei pristatyti daugiabučių namų butų savininkų ir name veikiančių juridinių asmenų sąrašą su parašais, už kurių asmenines lėšas buvo naujai įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės. „Jeigu prisidėjusių prie aikštelės įrengimo asmenų skaičius didesnis negu vietų aikštelėje, tai kartu su sąrašu pateikiamas ir susitarimas dėl automobilių statymo tvarkos“, – rengiamos tvarkos aprašą komentavo A. Dutkus.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • As :
    Sveiki , turim tokia pacia beda ,del daugiabuciu kieme esanciu automobiliu stovejimo aiksteles, kuria irengeme uz savo lesas.nuo ko pradeti ir k ur kreiptis , kad galetume pasistatyti zenkla "Rezervuota" ?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas