Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos Ukmergės skyriaus nariai prie vienos iš daugelio gyvenvietėje esančių pelėdų skulptūrų.

Naujausi, Žmonės

Aplankėme Pelėdnagius

Aldona KUZMIENĖ

 

Ne kartą girdėdami žiniasklaidoje gražiu pavadinimu minimus Pelėdnagius, nutarėme apsilankyti juose ir apžiūrėti, kaip gyvena šios vietovės Kėdainių rajone šeimininkai.

Pelėdnagiai – 420 metų istorinė gyvenvietė, menanti Radvilų gyvavimo laikus, kai jų laukuose dirbantys žmonės ponų buvo vadinami pelėdnagiais.

Bendruomenės centre mus svetingai pasitiko centro pirmininkė Virginija Vilkelienė ir pakvietė pasidairyti po gyvenvietę. Vaikščiodami stebėjomės šio krašto darbščiais gyventojais, grožėjomės puikiomis pelėdų skulptūromis prie namų, poilsio aikštelėse. Turėjome galimybę išbandyti savo taiklumą ir vikrumą šaudydami iš lanko, „čiuožime su slidėmis“ sporto zonoje.

Ekskursija tęsėsi bendruomenės centro patalpose, kur susipažinome su pelėdų, kurių seniausiajai jau virš 40 metų, paroda. O vienas eksponatas atvežtas net iš tremties. Akį traukė įvairia technika sukurtų pelėdų gausybė. Buvome supažindinti su filmuota medžiaga, kaip Pelėdnagiai atrodo vasaros, gėlynų žydėjimo metu, kai čia beveik kasdien apsilanko daug turistų.

Susėdę prie vaišių stalo ragavome židinyje keptus „pelėdos kiaušinius“, vaišinomės puikių šeimininkių saldžiais pyragais, gilių kava, gaiviu gėrimu. Žinoma, net nepastebėjome, kaip dalyvaujant įdomioje viktorinoje ir atsakinėjant į klausimus, susijusius su pelėdų gyvenimu, dainuojant dainas ar draugiškai diskutuojant ir šiltai bendraujant greit prabėgo laikas.

Taip pat dalyvavome edukacinėje programoje. Mūsų moterys pagal 2000 metų gyvuojančią siūlų rišimo technologiją išmoko susirišti dailias apyrankes, kurios papuošė jų darbščias rankas.

Eduardo ŠEMBERGO nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas