Prezidentas G. Nausėda valstybės apdovanojimą įteikė V. Geniui.

Naujausi, Žmonės

Tarp apdovanotųjų – ir Ukmergės rajono ūkininkas

Valstybės atkūrimo dienos proga Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda įteikė valstybės apdovanojimus už nuopelnus Lietuvai ir už jos vardo garsinimą pasaulyje. Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medalis įteiktas ir ūkininkui Valentinui Geniui. Ukmergiškis įvertintas už sėkmingą darbą ekologinės gamybos ūkyje, jame vykdomus ilgalaikės ekologinės žemdirbystės, beariminės technologijos ir kitus tyrimus.

Pradėdamas iškilmingą apdovanojimų ceremoniją šalies vadovas priminė, kad vienas Nepriklausomybės Akto signatarų Petras Klimas apie Vasario 16-ąją yra rašęs, kaip apie dieną, kai Lietuvos Taryba, „bendrais Lietuvos reikalais vedina, vėl suėjo į tvirtą vienybę“.

Prezidento teigimu, valstybės atkūrimo diena parodo, koks svarbus mūsų bendras pasirengimas dirbti Lietuvai, ją stiprinti ir garsinti jos vardą visame pasaulyje. Pasak šalies vadovo, neatsitiktinai būtent Vasario 16-ąją tradiciškai įteikiami valstybės apdovanojimai tiems Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams, kurie savo darbais prisideda prie mūsų šalies augimo, klestėjimo ir jos žmonių gerovės, taikių ir produktyvių tarptautinių ryšių plėtros. Kiekvienais metais turime progą įsitikinti, kad šiandienos pasaulyje nesame vieniši – turime daugybę partnerių, sąjungininkų ir draugų.

„Noriu ištarti nuoširdų ačiū visiems ir kiekvienam, kas rūpinatės bendrais Lietuvos reikalais ir daugelio iššūkių akivaizdoje kuriate mums taip reikalingą vienybę. Vienybę, kuri taip įspūdingai peržengia mūsų šalies ribas ir sujungia Lietuvą su bendraminčiais visame pasaulyje. Tegul jūsų visų darbai tampa įkvepiančiu pavyzdžiu ir visuomet liudija šviesos pergalę prieš tamsą!“ – susirinkusiems Prezidentūros Baltojoje salėje sakė šalies vadovas.

Vasario 16-osios proga paskelbtu dekretu Prezidentas apdovanojo 89 Lietuvos Respublikai nusipelniusius žmones, tarp jų – 13 užsienio valstybių piliečių.

„G. ž.“ inform.

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotrauka/Robertas Dačkus

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas