Visus džiugino buvimas kartu.

Žmonės

Sukvietė tradicinis renginys

Janina BADOKIENĖ

 

Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Ukmergės klubo „Viltis“, Europos pagyvenusių žmonių federacijos (EURAG) Lietuvos asociacijos nariai rinkosi į kavinę „Optima“, tradicinį renginį „Dar širdyje ne sutema“, skirtą Pagyvenusių žmonių dienai paminėti. Ši popietė organizuota vykdant projektą „Buvimas kartu džiugina“.

Susirinkusius sveikino klubo pirmininkas Valmantas Naraškevičius, sveikinimo žodžius tarė klubo garbės pirmininkė Valerija Naraškevičienė, asociacijos prezidento pavaduotoja Virgilija Dolgova, Ukmergės pedagogų klubo „Dar ne ruduo“ pirmininkė Marija Šapauskienė. Klubo narė Zinaida Zarankienė perdavė Ukmergės gėlininkų draugijos, Janina Kuprijaškina – Ukmergės pagyvenusių žmonių asociacijos narių sveikinimus ir linkėjimus. Savo eiles bendraminčiams skyrė klubo narės poetės Genoefa Povilavičienė ir Zita Kazokevičienė.

Naujiems klubo nariams buvo įteikti nario pažymėjimai, su jubiliejiniu gimtadieniu pasveikinta Z. Zarankienė. V. Naraškevičius padėkas už aktyvų dalyvavimą klubo veikloje įteikė Z. Kazokevičienei, Gitanai Adomavičienei, Hanei Liubertienei, Alfonsui Musnikui, Nijolei Aidarovai.

Dažnai senjorus lydi stresinės situacijos ir nemalonūs įvykiai. Kodėl vieniems pavyksta su jais susidoroti, o kiti palūžta? Atsakymus į šiuos klausimus mums padėjo rasti Ukmergės švietimo pagalbos tarnybos psichologė, klubo narė Ilona Zinkevičiūtė, skaičiusi paskaitą „Psichologinis atsparumas“. Diskutavome apie gebėjimus iš nepalankių situacijų išeiti stipresniems, išmintingesniems, galintiems mokytis iš patirties, gebėti pasitikėti, prisitaikyti, kurti artimesnius santykius, apsiginti, remtis aplinkiniais, nebijoti prašyti pagalbos ir kt. Atlikome kelias praktines užduotis, kad įsijaustume į situacijas, išbandytume ištvermę.

Neseniai grupė klubo narių dalyvavo Akmenės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro vykdomame projekte „Metodikos viešinimas ir demonstracinės veiklos su fizinio aktyvumo veiklomis“. Seminare Ukmergėje lektorė Monika Ramoškienė supažindino su traumų profilaktika, kaip teikiama pirmoji ir bendra pirminė pagalba. Praktiškai atlikome įvairius pratimus. Pažadėjome gautas žinias perduoti draugams, pažįstamiems. Renginio metu Irena Poškuvienė trumpai pristatė seminaro teiginius, praktiškai atlikome kelis pratimus pusiausvyrai, raumenų stiprinimui.

Koncertinėje programoje dalyvavo klubo mišrus vokalinis ansamblis „Gija“, (vadovas V. Naraškevičius), linijinių šokių grupė, kuriai vadovauja Aldona Satkūnaitė, solistas V. Naraškevičius. Akompanuojant G. Adomavičienei ir į renginį užsukus Kauno miesto moterų ansamblio „Guboja“ vadovei Aleksandrai Danutei Žiedelienei, spontaniškai susibūrė dainininkai.

Taip pat susirinkusiems buvo pademonstruota 12 puikių Elenos Griciūnienės nertų įvairiaspalvių skraisčių.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas