J. Savickienė (viduryje) su ją aplankiusiomis Sližių krašto bendruomenės aktyvistėmis.

Naujausi, Žmonės

Sodyboje – vasaros žiedai, kvapai ir grožis

Albina VERENIENĖ

 

Vasara jau iškeliauja, todėl rugsėjo 14-osios dienos popietę skubėjome į Veprių seniūnijos Kultuvėnų kaimą pas Janiną Savickienę pasidžiaugti šiltais saulės spinduliais ir pasigrožėti gėlių žiedais. O susiėjimas buvo neeilinis, nes ši sodyba šiais metais pripažinta nugalėtoja. Sližių krašto bendruomenės pirmininkė Rūta Samsonienė sodybos šeimininkei įteikė lentelę ,,Gražiausia sodyba 2023 m.“, o Veprių seniūnijos atstovė Jolita Palaimienė – padėką.

Jau daug metų mus žavi Janinos begalinė meilė gėlėms. Vos įžengus į sodybą atsiskleidžia gėlių įvairovė, grožis ir jų gausumas. Žavėjomės šios moters fantazija, darbštumu ir išradingumu. Svarbiausia, kad ji tai daro ne dėl žmonių akių, o iš meilės, širdžiai paliepus. Janina čia semiasi stiprybės, įgauna jėgų, randa atgaivą. Jai patalkina ir atvažiavusios trys dukros – Birutė, Jadzytė ir Irutė su šeimomis. O kiek J. Savickienė turi dar kitų pomėgių: mezga, kryželiu siuvinėja paveikslėlius, piešia, daro gėlių puokštes, kuria floristinius paveikslėlius, šiaudų sodus, siuva skiautinius… sunku viską ir suminėti. Bet svarbiausia – visada spinduliuoja gera nuotaika, draugiška, padeda patarimais.

Kartu praleista popietė neprailgo. Ir rimtai pakalbėjome, ir pasilinksminome. Kaip visada vaizdžiai apie aplankytas kitas kaimo sodybas papasakojo Aldona Ptakienė. Už žymią pažangą tvarkantis aplinką šiais metais padėkos skirtos Edmundui Martinkai, Genei Sedleckienei, naujakuriams Monikai ir Evaldui Miliukams.

Popietės metu vaišinomės, dainavome, protą pamankštinome ir prizus gavome. Už turiningai praleistą popietę visų mūsų nuoširdus „Ačiū“. Mielai Janinai linkime, kad visos jos dienos būtų laimingos ir prasmingos, o sodyboje ir toliau viešpatautu gėris ir grožis.

Jolitos NOVIKAITĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas