Šventinės popietės dalyviai įsiamžino bendroje nuotraukoje.

Žmonės

Minėjome Pagyvenusių žmonių dieną

Albina VERENIENĖ

 

Atidėję savo kasdienius rūpesčius į šalį, Sližių senjorai spalio 1-osios popietę skubėjo į bendruomenės salę. Tądien buvo puiki proga susitikti su bičiuliais, buvusiais bendradarbiais, pajusti kaimyno petį, viens kitam pasakyti šiltą žodį, pasilinksminti ir paįvairinti kasdienybę. Susiėjimą pavadinome ,,Kas sudėta į gyvenimo knygą“. O ta mūsų gyvenimo knyga iš tikrųjų jau storoka. Visko joje sukaupta – ir išminties, ir patyrimo, kuris jau perduodamas mūsų vaikaičiams.

Pagal kasmetinę tradiciją pirmiausia prisiminėme tuos žmones, kurie šiais metais iškeliavo į Amžinybę. Žvakių liepsnelės, išėjusiems skirtos eilės, tylos minutė kvietė visus susikaupti, pagerbti, prisiminti ir susimastyti. Antroji šventės dalis prasidėjo šių metų Jubiliatų pagerbimu. Jiems įteikti sveikinimo raštai, gėlės ir naujausias laikraštėlio ,,Seklyčia“ numeris. Kaip sakoma, metai kiekvienam savais žiedais pražysta, kiekvienas turime savo gyvenimo istoriją. Todėl prisiminėme ir sunkius tremties metus, įvairias netektis, skaitėme jau išėjusių kaimo žmonių prisiminimus bei klausėmės mūsų viešnios, poetės Lionės Jankeliūnienės eilėraščių. O svarbiausia, žinodami, kad geriausias ir nieko nekainuojantis vaistas yra juokas, linksminomės. Netrūko įvairių užduočių ir pramogų. Senjorai tapo ir poetais, ir pasakoriais, dalijosi vasaros įspūdžiais, dainavo romansus, liaudies dainas, užkandžiavo, ir dovanėlių gavo.

Šventinė popietė paliko šiltus ir malonius prisiminimus. Ačiū kultūros darbuotojoms Stasei Novikienei ir Ingridai Graužinienei, bibliotekininkei Aldonai Ptakienei, šeimininkėms Marytei Žilinskienei ir Gintutei Verenytei. Nuoširdžiai dėkojame visiems senjorams, kurie gausiai susirinko, buvo aktyvūs bei išradingi.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas