Bulvinių blynų šventės dalyviai.

Žmonės

Ukmergė kvepėjo bulviniais blynais

Chrisija KVIETKAUSKIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

 

Rugsėjo 12-ąją Tolerancijos centro, esančio Vasario 16-osios gatvėje, kiemelis pakvipo bulviniais blynais – Ukmergėje gyvenantys nuo karo pabėgę ukrainiečiai čia šventė savo tradicinę Bulvinių blynų dieną.

Ukrainietės pagal tradicinį receptą iš bulvių bei kitų daržovių paruošė blynams skirtą tešlą, o kepti blynus joms padėjo ir Ukmergės rajono savivaldybės meras Darius Varnas bei vicemeras Eugenijus Kuodelis.

Prie keptuvės stojo ir meras D. Varnas.

Bulvinių blynų dieną organizavo Ukmergės rajono savivaldybė kartu su Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Ukmergės skyriaus bei Tolerancijos centro atstovais ir savanoriais.

Dėkojame Ukmergės miesto bendruomenei „Kaimynai“, paskolinusiems keptuvę blynams kepti, rajono Vartotojų kooperatyvo direktorei Angelei Andrikonienei, rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėjui Salvijui Stimburiui, Ukmergės technologijų ir verslo mokyklai, prisidėjusiems prie šventės maisto produktais bei kitomis priemonėmis.

Renginyje taip pat dalyvavo Tarptautinės migracijos organizacijos (IOM) atstovai. Jie vykdė ket-virtąjį į Lietuvą atvykusių ukrainiečių tyrimo (apklausos) etapą. Apklausos tikslas – rinkti ir analizuoti duomenis apie ukrainiečių judėjimo tikslus, pažeidžiamumą bei esamus poreikius, o surinktus duomenis pristatyti sprendimų priėmėjams bei su ukrainiečiais dirbančioms organizacijoms.

Bulvinių blynų dienos, kuri vyksta rugsėjo 10-ąją, tradicija kilusi iš Ukmergės miesto partnerio Ukrainoje – Korostenio. Siekiant atkurti tradicijas ir perduoti jaunimui tradicinį kulinarinį paveldą, čia rengiamas bulvinių blynų kepimo festivalis. Jame demonstruojami ir skanaujami gardžiausi bulviniai blynai iškepti pagal geriausius visos Ukrainos ir kitų šalių receptus.

Beje, Korostenio gyventojai 2010 metais iškepė rekordinio dydžio bulvinį blyną, kuris svėrė… net 140 kilogramų, o 2011 metais šis bulvinių blynų festivalis pelnė „Kūrybiškiausio festivalio“ Ukrainoje vardą.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Bulviniai blynai :
    https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/aktualijos/2023/09/22/news/praejusia-kadencija-ukmerges-socialdemokratas-a-dudenas-450-kartu-pylesi-kuro-o-darbietis-v-mikalajunas-atsiskaite-117--28471801

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas