Naujausi, Žmonės

„Veikdami kartu galime padaryti labai daug…“

Rugsėjo 2-ąją Vaitkuškio dvaro teritorijoje vyko Ukmergės rajono bendruomenių sąsk-rydis „Bendruomenės kelias mumyse“.

Jau ne pirmus metus organizuotame renginyje šįkart dalyvavo 22 rajono bendruomeninės organizacijos, taip pat Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga, Vlado Šlaito viešoji biblioteka, rajono Policijos komisariatas.

Dalyvių gausa parodė, kad rajone vis dar yra aktyvių žmonių, kurie nori bendrauti, dalintis idėjomis bei patirtimi. Puikia dovana visiems tapo ir geras oras. Jis suteikė galimybę smagiai praleisti laiką.

„Bendruomenės kelias, kuriuo norime eiti, turi būti skirtas žmonėms. Jo nenulemia dievai, valdžia, mokymai ar įstatymai. Tai ir įrodė į sąskrydį susirinkę dalyviai. Bendruomeniškumo ir savanorystės dvasia tvyrojo viso renginio metu. Bendrystės galia sukuria pridėtinę vertę, skatina veikti, norą dalintis savo laiku, kompetencijomis, talentais ir gerumu“, – teigė šios šventės vedėja, Ukmergės krašto bendruomenių sąjungos pirmininkė Angelė Jokubynienė.

Bendrystės šventė prasidėjo bendruomenių kiemelių įkūrimu ir bendra eisena „Pasveikinkime vieni kitus“. Po šiltų sveikinimo kalbų prasidėjo nuotaikingos kūrybinės dirbtuvės – bendruomenių pristatymai.

Dalyvius suvienijo ne tik bendri žaidimai, kartu gamintas troškinys, bet ir bendrystės šokis.

Jokubynienė už dalyvavimą dėkojo Lietuvos kaimo bend-ruomenių sąjungos pirmininkei Virginijai Šetkienei, Lietuvos vietos bendruomenių sąjungos pirmininkei Eglei Juozapavičienei, o VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros Socialinio bendradarbiavimo skatinimo skyriaus vedėjai Kristinai Mockutei – už moralinį bendruomenių palaikymą ir patarimus.

Taip pat ji dėkinga visiems rėmėjams, pagalbininkams bei bendruomenių nariams: „Tik veikdami kartu galime padaryti išties labai daug. Eidami bendruomeniškumo keliu turime atrasti noro ir drąsos pažiūrėti toliau už horizonto, pagalvoti, kuo esame ypatingi ir stiprūs, ką turime ir kaip tai galime išnaudoti“.

Sąskrydį inicijavo Ukmergės rajono savivaldybės bendruomeninių organizacijų taryba, o organizavo Ukmergės krašto bendruomenių sąjunga ir visuomeninė organizacija „Ukmergės rajono vietos veiklos grupė“.

„G. ž.“ inform.

Dainiaus VYTO nuotr.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas