Miesto erdvėse – jaukios poilsio vietos.

Aktualijos, Naujausi, Naujienos

Hamakų žemėlapis Ukmergėje

Deimantė SKAČKAUSKAITĖ

Vilniaus universiteto studentė

 

Rugpjūčio 3-ąją Ukmergės rajono jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“, įgyvendindama rajono savivaldybės NVO veiklos skatinimo projektų finansavimo konkurso projektą „Nezombėk – Ukmergei 690“, miesto viešosiose erdvėse ukmergiškiams atsipūsti pakabino hamakų, virš kurių žiba lemputės.

Šiuo projektu Jaunimo organizacijų sąjunga siekia kurti vis jaukesnę aplinką savo mieste, taip pat skatinti jaunimą atsakingai naudotis ir prižiūrėti hamakus.

Nuorodą į interaktyvųjį žemėlapį galima rasti Ukmergės rajono savivaldybės internetiniame puslapyje. Hamakai yra įsikūrę jaukiose miesto erdvėse: piliakalnio papėdėje, Pilies parke, prie Šventosios upės bei Jaunimo laisvalaikio centro kieme.

Pilies parko lankytoja ukmergiškė Ona teigia atkreipusi dėmesį, jog naujieji hamakai greitai ėmė traukti į parką mokinukus.

Puikiu oru pasisiūbuoti hamakuose gali tekti ir palaukti – šalia jų nuolatos zuja susidomėjęs jaunimas, tačiau norintiems atsipūsti parke netrūksta ir suoliukų.

„Daug smagiau dabar ateiti į parką. Ant suoliukų sėdėti neįdomu. O čia kaip sūpynės, tik ilsėtis juose galima gulint“, – teigia hamako patogumu besimėgaujantis ukmergiškis Mantas.

Hamakai įtaisyti ramiose vietose, aplink augantys medžiai sukuria užuovėją, tad saulės šiluma juntama net ir vėjuotu oru. Nereikia baimintis, kad ramybę trikdys aplinkos prižiūrėtojai – parke veją pjauna tyliai veikiantys robotai-žoliapjovės.

Šis projektas yra vienas iš daugelio, skirtų paminėti šių metų gegužę nuaidėjusį 690-ąjį Ukmergės miesto gimtadienį. Hamakai miestiečius džiugins šiltuoju metų laiku – tol, kol orai leis parke patogiai ilsėtis.

AUTORĖS nuotrauka

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Šauni įdėja :
    Kaip, kad teigė vienas "patrulis": "tęko išprašyti neblaivų asmenį iš hamako", galimai hamakai naktimis pasitarnauja gatvės gyventojams. Čia turbūt jų labui ir sugalvota, nes dėl asocialiu asmenų niekas nedaroma mūsų mieste....

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas