Dešimt metų Š. Petrauskas savanorystės pagrindais ėjo Ukmergės rajono policijos komisariato kapeliono pareigas.

Naujausi, Žmonės

Atsisveikino su kolega ir kapelionu

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

 

Liepos 27-osios rytas Ukmergės rajono policijos komisariate prasidėjo išleistuvėmis. Geros kloties linkėta naują tarnybą ir naują tarnystę pradėsiantiems eiti vyresniajam tyrėjui Arūnui Urbanavičiui ir kapelionui kunigui Šarūnui Petrauskui.

A. Urbanavičius tarnybą vidaus reikalų sistemoje pradėjo 1999 m., Ukmergės rajono policijos komisariate – nuo 2012 m. Pareigūnas dirbo patrulinėje tarnyboje, kriminalinėje žvalgyboje, nuo 2017 m. ėjo Veiklos skyriaus vyresniojo tyrėjo pareigas. Tolimesnę savo profesinę karjerą A. Urbanavičius tęs Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centre. Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus, pavaduojantis rajono Policijos komisariato vadovą, linkėjo kolegai sėkmės naujoje tarnyboje ir įteikė dovanas, priminsiančias Ukmergės policijoje praleistus metus. Pareigūną sveikino ir kolegos.

Kaip tikras kolektyvo narys išlydėtas ir kunigas Š. Petrauskas. Draugystė su dvasininku užsimezgė, kai 2013 m. jis buvo paskirtas į Švč. Trejybės bažnyčios parapiją. Dešimt metų Š. Petrauskas savanorystės pagrindais ėjo Ukmergės rajono policijos komisariato kapeliono pareigas bei suteikė kolektyvui ganytojišką globą. Kapelionas pareigūnus aplankydavo ne tik artėjant didžiosioms metų šventėms. Kartu buvo organizuojamas paskaitų klausymas ir filmų peržiūros, ekskursijos, rengiami susitikimai su žinomais Lietuvos dvasininkais. Ypatingai didelį dėmesį kapelionas skirdavo Policijos dienos minėjimui, kartu kūrė tradicijas. Viena iš jų – aplankyti tarnybos metu Anapilin iškeliavusių pareigūnų kapus. Įteikdamas atminimo dovanas Reagavimo skyriaus viršininkas V. Butkus sakė, kad išleistuvės visuomet turi liūdesio gaidelę, ir padėkojo kapelionui už draugystę bei tarnystę. Kunigas Š. Petrauskas palinkėjo pareigūnams Dievo palaimos ir kvietė apsilankyti Šiluvoje, kur nuo šiol bus jo tarnystės vieta.

Bendrus prisiminimus atgaivinti padėjo nuotraukos ir šiltas bendravimas prie kavos.

AUTORĖS nuotr.

A. Urbanavičiui (kairėje) už darbą dėkojo V. Butkus.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas