Iš kairės – G. T. Nagy, P. F. Schmidt ir S. Ašmontas.

Naujausi, Žmonės

Dainavoje susitiko buvę dviejų sostinių merai

Praėjusią savaitę Ukmergės rajone viešėjo Vengrijos ambasados Lietuvoje atstovai – pirmasis sekretorius Gabor Tamas Nagy ir ekonomikos atašė Peter Ferenc Schmidt. Jie susitiko su rajono savivaldybės meru Dariumi Varnu, lankėsi Kraštotyros muziejuje, vaikų lopšelyje-darželyje „Žiogelis“, Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filiale.

Taip pat svečiai apsilankė Dainavoje. Diplomatai apžiūrėjo Stasio Ašmonto sukauptą muzikinių instrumentų kolekciją, kurioje daugiau kaip 600 eksponatų, atkeliavusių iš viso pasaulio. Kolekcininkas, kuris taip pat yra Dainavos kaimo bendruomenės „Savi namai“ pirmininkas, neeiliniams svečiams papasakojo apie išskirtinius, rečiausius muzikos instrumentus bei atliko kelis kūrinius.

Be to, svečiai pabendravo su Deltuvos seniūnu Gintaru Radzevičiumi. Čia jų laukė ir maloniai nustebinęs susitikimas su buvusiu europarlamentaru Juozu Imbrasu, kuris tądien kaip tik lankėsi gimtinėje. Pokalbio su ambasados atstovais metu paaiškėjo, jog Dainavoje netikėtai susitiko dviejų šalių sostinių – Budapešto ir Vilniaus – buvę merai G. T. Nagy ir J. Imbrasas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Klimaksas :
    Kiek žinau gali, bet gaili kad L. Ežerskytės liga nepaumėtu.
  • Įdomu :
    ar gali J. Kazėnas į Ukmergę atvežti Šiaurės Korėjos arba Irano delegacijas?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas