R. Pumputienė įstaigai vadovaus laimėjusi viešą konkursą.

Naujausi, Žmonės

„Eglutė“ turi naują vadovę

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja

 

Nuo gegužės 2-osios vaikų lopšeliui-darželiui „Eglutė“ vadovauja nauja direktorė – 53 metų Rita Pumputienė, laimėjusi kovo 23 dieną įvykusį viešą konkursą į šias pareigas. Be R. Pumputienės minėtame konkurse dalyvavo dar 3 pretendentės.

Naująją įstaigos vadovę su pirma darbo diena pasveikino ne tik įstaigos kolektyvas, ugdytiniai, bet ir rajono savivaldybės meras Darius Varnas bei Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistai Ramunė Bakučionienė ir Arūnas Augustinas.

Vaikų lopšelis-darželis „Eglutė“, kurį lanko 242 vaikai ir dirba 61 darbuotojas, direktoriaus neturėjo nuo praėjusių metų gruodžio 30 dienos. Į užtarnautą poilsį išėjus buvusiai ilgametei šios įstaigos vadovei Meilei Jasevičienei (vadovavo nuo pirmos darželio atidarymo dienos – 36 metus), laikinai direktoriaus pareigas eiti buvo paskirta R. Pumputienė, direktorės pavaduotoja ugdymui.

„Mano mėgstamiausias posakis iš Biblijos: „Žodis – kiekvieno darbo pradžia, o svarstymas – kiekvieno veiksmo pradžia“. Žmoguje labiausiai vertinu kritinį mąstymą, optimizmą, lankstumą ir motyvaciją. Mano manymu, geras įstaigos vadovas yra tas, kuris geba išgirsti bendruomenės lūkesčius, pasitikėti darbuotojais ir nuolatos tobulinti įstaigos veiklą“, – tvirtino R. Pumputienė.

Pasak jos, dalyvauti konkurse į direktorės pareigas paskatino kelios priežastys: turima darbo patirtis, motyvacija ir darželio bendruomenės palaikymas. Moteris nemažai metų rengia, dalyvauja ir vadovauja Erasmus+ tarptautiniams projektams, kurių metu Lietuvoje ir užsienyje yra įgijusi įvairios – tiek švietimo, tiek dalykinės veiklos, tiek vadybinės patirties. Ji taip pat aktyviai dalyvavo projekte ,,Inovacijos vaikų darželyje“ – vedė mokymus ikimokyklinio ugdymo mokytojams ir direktorių pavaduotojams ugdymui, o ir pačiai teko daugiau nei vienerius metus dirbti daželyje direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

„Man labai svarbi motyvacija – noras nuolatos mokytis ir tobulėti, kelti sau naujus tikslus. Daugiau nei dešimtmetį dirbdama „Eglutėje“ pamačiau, ką galima padaryti kitaip, kaip galima būti ne tik pačiai lyderei, bet ir auginti lyderius, o visą komandą paversti bendraminčių, nuolatos besimokančių darbuotojų komanda. O stipriausia paskata buvo darželio bendruomenės pasitikėjimas manimi ir palaikymas, nes, jeigu šito nebūtų buvę, nežinau, ar būčiau pasiryžusi eiti į konkursą“, – kalbėjo R. Pumputienė.

Ji kilusi iš Širvintų rajono. Moteris yra įgijusi ne vieną profesiją – renginių režisierės, biologijos, anglų kalbos bei ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojos, taip pat turi švietimo vadybos magistro laipsnį. Jos pedagoginis kelias prasidėjo nuo biologijos mokytojos darbo.

„Visada patiko ne tik pačiai mokytis, bet ir dalintis žiniomis ir su mokytojais bei mokiniais, pažinti juos, stebėti jų pastangas. Ypač įdomu dirbti su ikimokyklinukais, supažindinant juos su mus visus supančiu pasauliu, stiprinti jų pirmuosius gebėjimus, kurių prireiks jiems sėkmingai mokantis toliau“, – teigė naujoji įstaigos direktorė.

Ji patikino sieksianti, kad vaikų lopšelis-darželis „Eglutė“ būtų ikimokyklinio ugdymo įstaiga, įgyvendinanti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, savo veiklą grindžianti bendruomenės susitarimais ir mokymusi, ugdanti savarankišką, sveiką, savimi pasitikintį, kūrybingą ir iniciatyvų vaiką. Nuo šių metų rugsėjo 1 dienos įstaigoje bus priešmokyklinio ugdymo grupė, kurią jau baigiama formuoti, rengiama mokymosi aplinka.

„Tęsiu pradėtus darbus, didelių pakeitimų neplanuoju, bet vadovaudama laikysiuosi viešumo, atvirumo, bendradarbiavimo, partnerystės principų, atsižvelgsiu į mokyklos bendruomenės narių poreikius, pasiūlymus ir turimus išteklius. Sieksiu, kad geras darželis – tai darželis, kuriame puoselėjama mokinių galios ir pasiekimai, besimokančios organizacijos kultūrą, susidedanti iš mokyklos veiklos vadybos, nuolatinio profesinio tobulėjimo, lyderystės mokymuisi ir stiprios mokyklos savivaldos“, – teigė naujoji vadovė.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • 1,5 duobkasio :
    Visai nieko moterele a kas ti negerai
  • Vacys :
    Jos pazadai tai melas melas ir dar karta melas
  • Zita :
    Idomu kiek dieneliu pasvente laimejus sitas pareigas
  • Laura :
    Nuvaziuokit i Krikstenus jums tiek apie ja papasakos kad net akys ant kaktos issoks
  • Kazin :
    Ar nepaliuosuos buvusios vedejos marteles ta puse gimines idarbinusi buvo ha ha ha
  • Balandis :
    Nu jo pries priemant i sias pareigas reikejo pasidometi praeitimi, sitos poniutes uz issisokimus net i rinkimus dirbt nieks nebekviecia
  • Jemelia :
    Tragedija

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas