LPŽA Ukmergės rajono skyriaus ataskaitinio susirinkimo dalyviai.

Naujausi, Žmonės

Apžvelgėme praėjusių metų darbus

Aldona KUZMIENĖ

LPŽA Ukmergės rajono skyriaus pirmininkės pavaduotoja

 

Laikas nenumaldomai skrieja su savimi nusinešdamas sukauptą patirtį, įdomiai praleistas valandas, primindamas malonias akimirkas. Net nepastebėjome, kaip greitai prabėgo dar vieni Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos (LPŽA) Ukmergės rajono skyriaus narių bendravimo metai. Susirinkome į visuotinį ataskaitinį susirinkimą aptarti, ką gero nuveikėme, kuo galime pasidžiaugti, kokius planus numatome ateičiai. Susiėję tylos minute pagerbėme išėjusius Anapilin bičiulius…

Į savo būrį draugiškai priėmėme devynis naujus narius, įsijungusius į skyriaus veiklą. Pasveikinome naujai išrinktą rajono savivaldybės merą Darių Varną, palinkėdami sėkmingai vadovauti rajonui ir, žinoma, nepamiršti senjorų rūpesčių.

Išklausėme skyriaus pirmininkės Janinos Kuprijaškinos išsamiai parengtos ataskaitos, kurioje buvo pasidžiaugta nuoširdžiu valdybos darbu organizuojant įvairius renginius, pažymint šventes, teikiant paraiškas rajono savivaldybei, skyriaus veiklą atspindint žiniasklaidoje. Svarbiausia, jog visi dėjo nuoširdžias pastangas, kad po renginių išsiskirstytume su gera nuotaika, praturtėję puikiais įspūdžiais, sužinoję kažką įdomaus ir vertingo. Džiugu, kad per 2022 metus mūsų skyrius pasipildė 27 naujais nariais, tai rodo, jog žmonės vertina mūsų veiklą ir nori kartu bendrauti.

Daug gerų, vertingų pastebėjimų dėl skyriaus veiklos pateikė kalbėję nariai Birutė Gudeliauskienė, Stanislovas Laurinavičius, Genovaite Navikienė, Darius Sriogis, Antanas Stanaitis: dėl tolimesnės veiklos paragino skyriaus narius nelikti abejingais patyčioms ir smurtui artimoje aplinkoje, siūlė nariams dažniau lankytis sporto užsiėmimuose, baseine, kalbėjo, kad galima prisidėti prie neprižiūrimų parkų, kapų tvarkymo. Senjorams nerimą kelia tai, kad jie neturi nuolatinės patalpos pabendravimui, jų netenkina UAB „Ukmergės autobusų parkas“ siūlomų paslaugų pagyvenusiems žmonėms kainos.

Susirinkimo svečias D. Varnas padėkojo senjorams už jų veiklą, pasidžiaugė mūsų numatomais darbais, pažadėdamas teikti pagalbą, pasirūpinti, kad pagaliau atsirastų vieta, kurioje visų nevyriausybinių organizacijų nariai galėtų smagiai leisti laiką.

Ataskaitą apie finansinę skyriaus veiklą pateikė Revizijos komisijos pirmininkė Vladislava Pakonienė.

2023 m. skyriaus veiklos planas buvo sudaromas atsižvelgiant į narių išsakytus pasiūlymus. Ateities planuose – apsilankymai teatruose, pažintinės ekskursijos, sportiniai renginiai, sveikatingumo stovykla, šokių festivalis–konkursas Kroatijoje. Numatytos ir šventės su kitų rajonų senjorais, prieškalėdinė šventė Jasiuliškių globos namuose, 2023-ųjų palydos.

Dėkojame Viktorui Petrunin už pateiktą videomedžiagą, atspindinčią senjorų veiklą, o skyriaus pirmininkei J. Kuprijaškinai – už įdomių nuotraukų iš mūsų gyvenimo albumą.

Išsiskirstėme nuoširdžiai pasiryžę ir toliau bendrauti, dalintis gerąja patirtimi, keliauti, sportuoti, padėti vieni kitiems. Juk visa tai skatins senjorų motyvaciją aktyviam visuomeniniam gyvenimui, suteiks galimybę džiaugtis, sveikai ir ilgai gyventi.

V. PETRUNIN nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas