V. Moskalenko (viduryje) ir V. Stužukas į Ukmergę atvyko su dovanomis – velykiniais ukrainietiškais pyragais, suvenyrais, kuriuos įteikė R. Janickui.

Naujausi, Žmonės

Ukrainiečiai pasveikino ukmergiškius su prabėgusiomis šventėmis

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja

 

Balandžio 11-ąją rajono savivaldybė sulaukė svečių iš miesto partnerio Ukrainoje – Korostenio miesto savivaldybės: mero Volodymyro Moskalenko ir Ekonomikos skyriaus vedėjo Volodymyro Stužuko.

Ukrainiečiai į Ukmergę užsuko vykdami pakeliui į Estijos sostinę Taliną, kur buvo pakviesti balandžio 12–13 d. dalyvauti šios šalies savivaldybių merų konferencijoje apie krizių valdymą. V. Moskalenko ir V. Stužukas į Ukmergę atvyko su dovanomis – velykiniais ukrainietiškais pyragais, suvenyrais.

„Ukmergės rajono gyventojus ir savivaldybės vadovus norime pasveikinti su prabėgusiomis šventomis Velykomis. Labai vertiname jūsų palaikymą ir paramą šiuo mums nelengvu metu. Labai jums už viską ačiū!” – sakė V. Moskalenko.

Susitikę su Ukmergės rajono savivaldybės meru Rolandu Janicku, svečiai aptarė šių dienų aktualijas, tolimesnio bendradarbiavimo perspektyvas ir planus, kalbėta ir apie Rusijos vykdomo karo Ukrainoje baisumus.

Šiaurės Ukrainoje, Žytomyro srityje esantis Korostenio miestas ir jį supantys miesteliai nebuvo Rusijos kariuomenės užimti, tačiau buvo tapę karo veiksmų taikiniu. Miestas itin dažnai buvo apšaudomas per pirmuosius karo mėnesius. Dėl įvykusių raketų ir bombų atakų žuvo 10 gyventojų, sunaikinti arba apgadinti daugiau nei 256 infrastruktūros objektai. Dėl plataus masto karinės invazijos, ieškodami saugumo, Korostenio bendruomenę paliko beveik 50–60 proc. gyventojų, iš kurių daugiau nei 80 proc. – moterys ir vaikai. Visi jie prieglobstį rado Lenkijoje, Vokietijoje, Slovakijoje, Čekijoje, Prancūzijoje.

„Kai kurie žmonės sugrįžo, kiti taip ir liko užsienyje, ten, kur saugu. Apie 72 tūkstančius gyventojų turintis Korostenis sulaukė 3 tūkstančių karo pabėgėlių, kurie atvyko iš visiškai sunaikintų rytinių šalies miestų. Per šį karą jau palaidojome per 70 žuvusių savo karių.

Mūsų šalį užpuolė rusiški fašistai – tikri barbarai, nesuvokiamo žiaurumo ir tamsumo laukiniai žmonės, kurie žudo ir grobia mūsų vaikus, prievartauja moteris, viską naikina bei vagia.

Ukrainos žmonės stiprūs savo dvasia ir ištvers visus sunkumus. Jų patriotizmas stebina. Visi viską darome išvien dėl vienintelio tikslo – pergalės“, – teigė V. Moskalenko.

Trumpos viešnagės Ukmergėje metu svečiai, lydimi mero R. Janicko, apsilankė Ukmergės kraštotyros muziejuje bei Kultūros centre.

AUTORĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas