Baleto trupė jasiuliškiečiams dovanojo neeilinį koncertą.

Žmonės

Kitoks Verbų sekmadienis Jasiuliškyje

Vilma BELAPETRAVIČIENĖ

Bibliotekininkė ir užimtumo specialistė

 

Pirmąjį balandžio sekmadienį visoje Lietuvoje buvo minimas Verbų sekmadienis. Tai – pavasario šventė, švenčiama paskutinį sekmadienį prieš Velykas. Žmonės su kadagių, sudžiovintų žolynų šakelėmis skubėjo į bažnyčias, kad jas pašventintų, pabūtų ramybėje ir maldoje.

Jasiuliškiečiai po šv. Mišių Vidiškių bažnytėlėje rinkosi į neeilinį koncertą globos namuose. Tai buvo ypatinga diena – turėjome retą progą stebėti ir grožėtis Olgos Konošenko baleto studijos mokinių/solisčių bei svečio iš Gruzijos profesionalius pasirodymus. Jie atliko ištraukas iš baleto spektaklių „Silfidė“, „Khorumi“, „Paukštė“, „Gulbė tamsoje“, „Tarantela“, „Kai tu atėjai“, „Pavasario valsas“, „Zekori“, „Bolero“. Baletas – muzikinio teatro žanras, kurio meninė kalba yra judesys ir šokis. Tai pakylėjo visus aukščiau kasdienybės, o laikas, gėrintis nuostabiu šokiu, pralėkė labai greitai.

Galimybę dalyvauti baleto šventėje mums suteikė antrus metus vykdomas projektas „Baletas senjorams“, kuriuo profesionali baleto trupė „Classic Art“ džiugina visos Lietuvos globos namų gyventojus. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Renginį vedė trupės vadovė ir projekto iniciatorė Vaida Šniurevičiūtė-Juknelienė.

Dėkojame organizatoriams už puikų koncertą, kurį galėjome stebėti gyvai iš arti, savo namuose.

Dalės GRINEVIČIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas