A. Grigucevičių sveikino būrys ukmergiškių ir Seimo pirmininkės pavaduotojas J. Jarutis (kairėje).

Naujausi, Žmonės

Ukmergiškiui – atminimo medalis „Tarnaukite Lietuvai“

Kovo 30 dieną Panevėžio miesto Dailės galerijoje buvo įteikti Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliai „Tarnaukite Lietuvai“. Šiemet apdovanojimų sulaukė 6 laureatai, tarp kurių ir mūsų kraštietis – klubo „Miško broliai“ įkūrėjas ir vadovas, 50-metis Artūras Grigucevičius. Jis įvertintas už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą.

Panevėžio kraštotyros muziejaus kartu su Lietuvos Respublikos Seimu organizuotame renginyje sveikinimo žodį tarė Seimo pirmininkės pavaduotojas Jonas Jarutis ir Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas.

Skambant žiūrovų plojimams garbingą apdovanojimą A. Grigucevičius atsiėmė iš J. Jaručio rankų.

Su gautu garbingu apdovanojimu A. Grigucevičių pasveikino į Panevėžį atvykę Ukmergės rajono savivaldybės atstovai: Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiosios specialistės Ingrida Krikštaponienė, Violeta Širmenė bei Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Chrisija Kvietkauskienė.

A. Grigucevičių į apdovanojimų ceremoniją buvo atlydėję sūnus Dilanas ir klubo „Miško broliai“ bendražygis Ąžuolas.

Ukmergiškis prisipažino, kad žinia, jog jam bus įteiktas G. Petkevičaitės-Bitės atminimo medalis „Tarnaukite Lietuvai“, buvo netikėta: „Neslėpsiu, jausmas tikrai geras, džiaugiuosi, kad mane pastebėjo ir įvertino. Tačiau esu nustebęs, nes tikrai nemaniau, kad pateksiu tarp laureatų. Be savo komandos nebūčiau tiek pasiekęs, todėl noriu padėkoti „Miško broliams“ už bendrą darbą“.

Prieš dešimtmetį A. Grigucevičius subūrė bendraminčius, Lietuvos partizaninės istorijos puoselėtojus, ir įkūrė nevyriausybinę organizaciją – klubą „Miško broliai“. Artūras – organizacijos lyderis – konkrečia veikla perteikia vaikams, jaunimui ir suaugusiems Lietuvos partizaninio judėjimo istoriją, akcentuoja pasipriešinimo okupacijai reikšmę, prisideda prie jaunų žmonių vertybių formavimo ir pilietiškumo bei patriotizmo ugdymo.

G. Petkevičaitės-Bitės atminimo medalis skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę ir užsienio lietuvių bendruomenę neatlygintinai dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.

www.ukmerge.lt informacija ir nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Donzuanas :
    Violeta as myliu tave!
  • Rutai :
    O Ruta gi tikrai jau lietuviskas kiles is vokisko vardo Ruth. Beje tai hebrajų vardas, kuris, spėjama, reiškia „kompanionė, palydovė“.
  • Arunas :
    Ale Violeta kokia grazi vai vai :)
  • Rūta :
    Koks gražus lietuviškas vardas Dilanas:))

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas