E. Komarovienė apdovanojimą pelnė „Pradinio ugdymo mokytojo“ kategorijoje.

Naujausi, Žmonės

Ukmergiškė – projekto „Lietuvos mokytojas 2023“ laureatė

Elena LIUTKUTĖ

 

Kovo 1 dieną Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje auloje buvo įteikti projekto „Lietuvos mokytojas 2023“, kurį organizavo naujienų portalas lrytas.lt, apdovanojimai. Vienas jų atiteko ir Ukmergės Dukstynos pagrindinės mokyklos mokytojai Editai Komarovienei. Nugalėtojai buvo išrinkti susumavus skaitytojų ir vertinimo komisijos balsus. Šio projekto tikslas – atrasti ir įvertinti švietimo lyderius, padrąsinti jaunus žmones rinktis mokytojo profesiją, o dirbantiems mokytojams patvirtinti, kad jų įdėtas darbas ir atsidavimas turi išskirtinę prasmę.

Per kiek daugiau nei pusantro mėnesio trukusią registraciją ir balsavimą sulaukta rekordinio skaitytojų aktyvumo – daugiau nei pusės milijono palaikymo balsų. Vasario 22 d. sustabdžius skaitytojų balsavimą, darbą pradėjo iš savo sričių profesionalų sudaryta vertinimo komisija. Susumavus visuomenės ir vertinimo komisijos balsus, paaiškėjo aštuoni nugalėtojai kategorijose: „Ikimokyklinio ugdymo mokytojas“, „Pradinio ugdymo mokytojas“, „Pagrindinio ugdymo mokytojas“, „Vidurinio ugdymo mokytojas“, „Neformalaus ugdymo mokytojas“, „Švietimo pagalbos specialistas“, „Specialusis apdovanojimas“ ir „Švietimo lyderis“.

E. Komarovienė apdovanojimą pelnė „Pradinio ugdymo mokytojo“ kategorijoje, kurioje buvo per 70 kandidatų. Nugalėtojams atiteko ne tik specialiai projektui menininko Remigijaus Kriuko sukurtos stiklo skulptūros, bet ir rėmėjų bei partnerių įsteigtos dovanos. Be to, portalas lrytas.lt parengs ir publikuos interviu su visais nugalėtojais.

„25 metų profesinio darbo proga gavau neįkainojamą dovaną: būti pastebėtai, įvertintai, pagerbtai. Už pastebėjimą esu dėkinga Dukstynos pagrindinės mokyklos direktorei Daivai Liumparienei, už įvertinimą – 22 tūkstančius balsų – mokiniams, jų tėveliams, artimiesiems, draugams ir ukmergiškiams, kurie įrodė, kad yra ne tik labai vieningi, bet ir gerbiantys mokytojo profesiją. Na, o už tokį pagerbimą dėkoju konkurso ir renginio organizatoriams, rėmėjams. Sulaukusi tokio didelio dėmesio, jaučiuosi kaip prestižiškiausios profesijos atstovė, turinti misiją įkvėpti jaunimą rinktis mokytojo kelią“, – dėkodama kalbėjo E. Komarovienė.

Edita mokytoja dirba jau 25-erius metus, turi metodininkės kvalifikaciją. Pedagogė skatina ir motyvuoja vaikus mokytis aktyviai, išmaniai ir linksmai, todėl pamokose kūrybiškai taiko tradicines ir inovatyvias priemones, patirtinio ir įtraukaus ugdymo būdus.

Mokiniai kasdien išgyvena mokymosi ir atradimų džiaugsmą klasėje gyvai stebėdami drugelių ir gyvalazdžių vystymosi ciklą, puoselėja ant palangės esantį žaliąjį darželį. Jaukioje klasėje jie turi emocijų nuraminimo kampelį ir skaitymo palapinę.

Mokytoja Edita kasmet paskatina ir suburia mokyklos bendruomenę dalyvauti Žemės išsaugojimo projektuose, paramos beglobiams gyvūnams akcijose. Ji nuoširdžiai savanoriauja ir rūpinasi nuo karo nukentėjusiais žmonėmis.

„Nėra kito specialisto, ant kurio pečių gula atsakomybė ne tiktai išmokyti vaiką skaityti ir rašyti, bet ir būti žmogumi. Mokytojo profesijos prestižo neįmanoma sukurti per dieną, tačiau kai ką galime padaryti jau dabar – parodyti, kad mokytojo darbas matomas ir vertinamas. Siekėme atrasti ir parodyti švietimo šviesuolius, tuos, kurie įkvepia ir jie dirba ne tik didžiuosiuose šalies miestuose. Ne tik verslininkai ir išradėjai verti pagyrų, mokytojai kūrėjais yra kasdien. Jie kuria žmones, asmenybes, todėl jiems gerų žodžių per daug nebus. Džiaugiamės dalyvių bei visuomenės aktyvumu ir ateityje tęsime projektą, skirdami dėmesį švietimo šviesuliams ir lyderiams“, – iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje sakė projekto „Lietuvos mokytojas 2023“ ir portalo lrytas.lt Vystymo vadovė Greta Ališauskaitė-Bagušauskienė.

Laureatus sveikino švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, Respublikos prezidento patarėja Vilma Bačkiūtė, VDU rektorius prof. Juozas Augutis ir kiti švietimo bendruomenės atstovai.

Projekte „Lietuvos mokytojas 2023“ dalyvavo 560 mokytojų iš visos Lietuvos.

Projekto organizatorių nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas