A. Grigucevičius veikloje su vaikais.

Naujausi, Žmonės

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalis – ukmergiškiui Artūrui Grigucevičiui

Antradienį vykusiame Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ kandidatų vertinimo komisijos posėdyje apsvarstyti pateikti kandidatai ir slaptu balsavimu išrinkti 2023 metų laureatai, kurių tarpe – ir ukmergiškis Artūras Grigucevičius.

Kaip skelbiama rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus informacijoje, A. Grigucevičius įvertintas už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą.

Prieš dešimtmetį A. Grigucevičius subūrė bendraminčius, Lietuvos partizaninės istorijos puoselėtojus, ir įkūrė nevyriausybinę organizaciją – klubą „Miško broliai“. Artūras – organizacijos lyderis – konkrečia veikla perteikia vaikams, jaunimui ir suaugusiems Lietuvos partizaninio judėjimo istoriją, akcentuoja pasipriešinimo okupacijai reikšmę, prisideda prie jaunų žmonių vertybių formavimo ir pilietiškumo bei patriotizmo ugdymo.

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalis skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę ir užsienio lietuvių bendruomenę neatlygintinai dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.

Šiemet į kiekvieną iš penkių nominacijų atrinkta po keturis kandidatus.

Medalis už visuomeninę veiklą skiriamas fiziniams ir juridiniams asmenims – Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių piliečiams, piliečių bendruomenėms, asociacijoms ir kitiems asmenims, atitinkantiems medalio skyrimo kriterijus.

„G. ž.“ inform.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Xxxx :
    Tikiu, kas jie visi turi pedagogini ar kt. issilavinima, leidzianti dirbti su vaikais, turi nepriekaistinga reputacija, nera problemu su alkocholiu ir kt.medziagomis.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas