Jasiuliškiečiai pamatė ir sužinojo daug naujo.

Žmonės

Išvyka į Lietuvos audiosensorinę biblioteką

Sausio 4-ąją Jasiuliškių socialinės globos namų grupinio gyvenimo namų bendruomenė ir bibliotekininkė bei užimtumo specialistė Vilma Belapetravičienė lankėsi Vilniuje.

„Sostinėje apžiūrėjome renovuotą Lietuvos aklųjų biblioteką, kuri nuo sausio 1 d. jau vadinama Audiosensorine biblioteka. Mus sutiko ir ekskursiją po biblioteką vedė kultūrinių veiklų kuratorė Janina Vileikienė. Ji papasakojo apie šią įstaigą, joje vykdomas veiklas ir edukacijas, įvairius susitikimus. Klausėmės Selemono Paltanavičiaus garsinės knygos „Kaip miega gyvūnai“, kurioje pilna įvairių gyvūnų garsų, upelio čiurlenimo, lietaus lašų barbenimo, miško ošimo ir kt. Mes matome ir skaitome akimis, neregys – ausimis“, – įspūdžiais dalijosi V. Belapetravičienė.

Nors labai užimta, bet trumpam su jasiuliškiečiais pabendravo ir direktorė Inga Davidonienė.

Brailio spausdinimo įrangos operatorius Alvydas Tamošaitis, kuris yra visų Brailio knygų spausdintojas, parodė, kaip spausdinama Brailio raštu, kaip aklieji naudojasi telefonu. Vartotojų aptarnavimo skyriuje išvykos dalyviai apžiūrėjo knygų Brailio raštu fondus, kurių čia sukaupta daugiau nei 15 tūkstančių.

„Pavartėme unikalias rankomis kurtas taktilines knygeles. Mėginome įsivaizduoti aklųjų skaitymą, patys užmerktomis akimis ir tik pirštais atspėti liečiamą iliustraciją. Ne visiems pasisekė. Interaktyviame stende susipažinome su garsinėmis knygomis.

Edukacijos salėje matėme, kaip patiems galima parašyti abėcėlę ar tekstą Brailio raštu“, – pasakojo V. Belapetravičienė.

Po įdomios ekskursijos po biblioteką jasiuliškiečiai vyko į Katedros aikštę, fotografavosi prie gražuolės kalėdinės eglės, prakartėlės. Taip pat pasivaikščiojo po Vilniaus senamiestį, papietavo. Grįždami namo aplankė ir nuostabią Širvintų eglę.

Išvykoje jos dalyviai pasisėmė gerų emocijų, sužinojo ir pamatė daug naujo.

„G. ž.“ inform.

V. BELAPETRAVIČIENĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas