Užupio pagrindinės mokyklos kolektyvas išlydėjo direktorę R. Razmienę (penkta iš kairės).

Naujausi, Žmonės

Atsisveikino su ilgamete mokyklos vadove

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Nuo gruodžio 1-osios Užupio pagrindinė mokykla neturi direktorės. Buvusi įstaigos vadovė 64-erių Regina Razmienė išėjo į pensiją. Ji, Vilniaus pedagoginiame universitete įgijusi matematikos mokytojos profesiją, vadovaujantį darbą Užupio mokykloje dirbo 38 metus: nuo 1984-ųjų iki 2003 metų buvo direktoriaus pavaduotoja ugdymui, o nuo 2003-ųjų ėjo direktorės pareigas.

„Gimtosios žemės“ kalbintas rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas sakė, jog rajono švietimo bendruomenė vertina R. Razmienę už jos pareigingumą, atsakingumą, dalykiškumą.

Pasak vedėjo, direktorė puoselėjo bendravimo, bendradarbiavimo ir pasitikėjimo kultūrą ir rajone, ir savo vadovaujamoje mokykloje. Ji buvo aktyvi mokyklos bendruomenės narė, pelniusi kolegų, kitų darbuotojų, mokinių ir jų tėvų pagarbą. Direktorė didelį dėmesį skyrė mokinių mokymosi, mokytojų darbo sąlygų gerinimui. Jos vadovavimo laikotarpiu pagerėjo visų klasių mokinių žinių ir gebėjimų lygis, švietimo įstaigos įvaizdis – užupiečiai pateko tarp stiprią geros mokyklos požymių raišką turinčių mokyklų.

Nuo 2015 m. rugsėjo direktorė 9-10 klasėse pradėjo įgyvendinti Produktyviojo mokymosi modelį, kuris sėkmingai tęsiamas iki šių dienų. Įstaigos vadovės dėka Užupio pagrindinė mokykla rajone garsėja vykdomų Erasmus+ tarptautinių projektų gausa.

„Daugiau negu 42 metus dirbusi pedagoginį ir vadovaujamą darbą R. Razmienė rūpinosi, kad jos įstaigoje būtų jauku visiems bendruomenės nariams, kad būtų puoselėjamos bendražmogiškos vertybės“, – kalbėjo V. Kalinas. Ir pridūrė, jog 2020 metais direktorė buvo apdovanota Ukmergės rajono savivaldybės mero padėkos raštu už iniciatyvią ir kūrybingą veiklą organizuojant ugdymo procesą karantino laikotarpiu.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas informavo, kad konkursas Užupio pagrindinės mokyklos direktoriaus pareigoms eiti buvo paskelbtas lapkričio 22 dieną, bet jis neįvyko, nes niekas nepateikė reikalaujamų dokumentų. Kito konkurso data šiuo metu derinama su Nacionaline švietimo agentūra, jis turėtų įvykti 2023 metų pradžioje. Dabar mokyklos direktoriaus pareigas laikinai vykdo pavaduotoja ugdymui Miglė Kavaliauskė.

Su ilgamete direktore mokyklos bendruomenė atsisveikino specialiai jai surengtame iškilmingame koncerte. Improvizuotoje pamokoje skambėjo linkėjimai, padėkos žodžiai, mokinių choro, ansamblio, solistų dainos, instrumentiniai kūriniai, mokytojų ansamblio melodijos… Kiekvieną numerį lydėjo į vazą merkiama rožė – visa puokštė raudonų, rausvų, baltų žiedų.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Tikram :
    Tiesa rasot neturėjo neturi ir neturės ši mokykla gero vardo o kad razmiene buvo pavaduotoja mokytoja tai taip bet jokia pav briedus rasot
  • Arunas :
    Graudus vaizdas tik 2 zmones palei 40 visi kiti virs 50 virs 60, o kas bus dar uz 10metu? Jaunimas juk uzsienin bega, teks uzdaryt sita mokykla del mokytoju trukumo
  • Laima :
    Reikėjo ir Bieliauską pasiimt kartu,kiek jis sedės be razumo jau
  • Tikras :
    Pilna arogancijos, kyšininkė ir aferistė po nekaltumo priedanga...
  • Tikrai :
    gera vadovė ir speciaslistė

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas