„Jaunimas - mūsų sparnai į ateitį“, Jaunimas

Aktyvus ir angažuotas jaunimas dalyvaus #YEYS2023

Ar esate pasiruošę mūsų kasmetiniam YEYS! renginiui, kuriame moksleiviai iš visos Europos galės aptarti savo aktyvų pilietiškumą dalyvaujamojoje demokratijoje? Jeigu taip, junkitės prie mūsų!

„Tavo Europa, tavo balsas!“ (YEYS!) šiais metais vyks 14-ąjį kartą ir pirmą kartą po trejų metų šiame renginyje bus vėl galima susitikti gyvai. Šių metų renginys pavadintas „Jaunimo demokratijos dialogai“ ir numatytas 2023 m. kovo 23–24 d.

Kadangi renginys vyksta praėjus metams, kuriais dominavo Rusijos karas prieš Ukrainą, kilo grėsmės taikioms valstybėms ir nenumatyti socialiniai ir ekonominiai iššūkiai, paskatinę sistemines slinktis, jame daugiausia dėmesio bus skiriama tam, kaip padidinti demokratinių vertybių suvokimą, kartu skatinant kritinį mąstymą, jaunimo įgalėjimą ir jaunimo dalyvavimą.

Renginio metu moksleiviai dalyvaus seminaruose ir interaktyvioje veikloje, kad galėtų pateikti rekomendacijas, kurios bus perduotos Europos institucijoms ir aukšto lygio Europos politikams ir sprendimus priimantiems asmenims.

Šiuo metu jau vyksta registracija ir renginyje kviečiamos dalyvauti mokyklos iš visų ES valstybių narių bei septynių šalių kandidačių (Albanijos, Moldovos, Šiaurės Makedonijos, Juodkalnijos, Serbijos, Turkijos ir Ukrainos). Jei esate vidurinės mokyklos mokytojas ir dėstote 16–18 metų moksleiviams, kviečiame atsiųsti paraišką dalyvauti 2023 m. renginyje „Tavo Europa, tavo balsas!“.

Galutinė paraiškų pateikimo data pratęsta iki 2022 m. gruodžio 6 d.

Kaip pateikti paraišką?

Norinčios dalyvauti mokyklos turi užpildyti paraišką EESRK interneto svetainėje.

Atsitiktine tvarka bus atrinkta po vieną mokyklą iš kiekvienos šalies. Pasirinktų mokyklų bus paprašyta atrinkti po tris moksleivius, pageidautina besimokančius priešpaskutiniais metais, kad jie galėtų dalyvauti renginyje, taip pat pasirinkti vieną moksleivius lydėsiantį mokytoją.

Ruošiantis renginiui EESRK nariai apsilankys kiekvienoje iš atrinktų mokyklų, kad galėtų padėti moksleiviams ir mokytojams pasiruošti renginiui. Prieš šiuos narių apsilankymus mokyklos gaus reikiamus dokumentus ir mokomąją medžiagą.

Laukiame Jūsų šiame unikaliame renginyje!

Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komitetas

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas