Tarp nominantų ir R. Varnienė (trečia iš dešinės).

Naujausi, Žmonės

Ukmergiškei – konkurso „Mūsų bendruomenės savanoris“ nominacija

VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra, minėdama Savanorystės metus bei norėdama įvertinti ir pagerbti savanoriškoje veikloje labiausiai pasižymėjusius, daug nuveikusius bei įkvėpimu savo kaimo ar viso krašto bendruomenei tapusius asmenis, atkreipti visuomenės dėmesį į savanoriškos veiklos svarbą, organizavo konkursą „Mūsų bendruomenės savanoris“. Jame dalyvauti ir siūlyti kandidatus nominacijoms buvo kviečiami kaimo bendruomeninių ir jų skėtinių organizacijų, vietos veiklos grupių nariai bei kiti kaimo gyventojai.

Konkursui pateikta 80 paraiškų. Nugalėtojai apdovanoti Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje vykusiame renginyje. Susirinkusiuosius sveikino Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros direktoriaus pavaduotojas Simonas Pusvaškis, Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos Verslo ir kaimo plėtros vadybos katedros profesorė Vilma Atkočiūnienė. Pasak kalbėjusiųjų, visi, dirbantys bendruomeninėse veikloje, turi rasti laiko pasidžiaugti ir pasikalbėti, turi turėti laiko padrąsinti vieni kitus. Tik taip bus įžiebta savanorystės ugnelė, kurią kurstant padrąsinimu, palaikymu ir įvertinimu, ji nuolat rusens kiekvieno bendruomenininko širdyje. Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos pirmininkė Virginija Šetkienė savo kalboje kėlė klausimą ar bendruomenininkas yra lygus savanoriui. Deja, tačiau kol kas žmonės, kurie savo noru savo laiką, jėgas ir energiją skiria, tam, kad puoselėtų krašto tradicijas, tvarkytų viešąsias erdves ar rūpintųsi šalia esančiais vienišais, dėmesio ir rūpesčio stokojančiais žmonėmis, teisės aktuose nėra laikomi savanoriais.

Po pranešimų apdovanoti nominacijų „Už įkvepiantį įsitraukimą“, „Už novatoriškumą ir kūrybiškumą“, „Už universalumą ir įvairiapusiškumą“, „Jaunasis bendruomenės savanoris“, „Už telkiančią lyderystę“, „Už ilgametę savanorystę“ nugalėtojai.

Nominacijos „Už įkvepiantį įsitraukimą“ nugalėtoja tapo aktyvi visuomenininkė – savanorė, nuo 2005 m. vadovaujanti Laičių kaimo bendruomenei, Ramunė Varnienė. Ji taip pat yra Ukmergės krašto bendruomenių sąjungos valdybos narė, Ukmergės rajono vietos veiklos grupės pirmininkės pavaduotoja ir Ukmergės rajono savivaldybės bendruomeninių organizacijų tarybos pirmininkė. Ramunė daug laiko skyrė savanoriškai veiklai, bendruomenės problemų sprendimui, kultūros, aplinkos ir tradicijų puoselėjimui. Vadovavo daugybės gražių ir pridėtinę vertę turinčių projektų įgyvendinimui.

Ši nominacija skiriama asmenims, kurie savanoriška veikla prisideda prie bendruomenei svarbių veiklų, atliepia į nuolatinius (talkų, labdaros akcijų, švenčių iniciavimas ir kt.) ar situacinius (susijusius su problemų sprendimu įgyvendinant projektus) bendruomenės poreikius, jų veikla yra įkvėpimas ir pavyzdys visai bendruomenei.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas