Vietinė gidė supažindino su Rusnės istorija.

„Istorinė atmintis - dabarties ir ateities pamatas“, Naujausi, Žmonės

Tremtinių sąjungos nariai lankė Pamario kraštą

Aldona KALESNYKIENĖ

LPKTS Ukmergės filialo pirmininkė

 

Vieną gražų rudenio šeštadienį Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos (LPKTS) Ukmergės filialo nariai išvyko į gamtine įvairove ir sudėtinga istorija išskirtinį Pamario kraštą, kuris vis dar puoselėja Mažosios Lietuvos etninių regionų kultūrą.

Anksti ryte išsiruošę iš Ukmergės, keliavome palei Nemuną, grožėjomės nuostabiais panemunės vaizdais, klausėmės pasakojimų apie turtingą šio krašto, pilių istoriją.

Pirmiausia aplankėme legendomis apipintą Rambyno kalną ir Bitėnų kapinaites, kurios kartais vadinamos Mažosios Lietuvos panteonu, pagerbėme ten palaidotų žymių žmonių kapus.

Toliau susipažinome su Rusne, vieninteliu Lietuvos miesteliu saloje – Nemuno deltoje, tarp Atmatos ir Skirvytės upių. Tai unikalus, iš visų pusių vandens apsuptas gamtos kampelis, garsus savo grožiu, paukščių įvairove bei pavasariniais potvyniais. Vietinė gidė supažindino su Rusnės istorija, pasivaikščiojame po sutvarkytą miestelį, pasigrožėjome jo gamta, sužinojome, kad Rusnė – viena iš seniausių, unikaliausių ir iš dalies įdomiausių Mažosios Lietuvos krašto gyvenviečių Nemuno deltoje.

Keliavome ir į romantišką Mingės (Minijos) kaimą, kuris dėl savo unikalaus gamtovaizdžio vadinamas lietuviškąja Venecija. Laiveliu plaukiojame Nemuno delta ir Kuršių mariomis, grožėjomės nuostabiais gamtos vaizdais, ragavome šio krašto virtuvės pasididžiavimo – žuvienės.

Vėliau vykome į Ventės ragą – pusiasalį rytinėje Kuršių marių pakrantėje, tikrą rojaus kampelį gamtos ir paukščių mylėtojams. Apsilankėme Ornitologijos stotyje, įdomaus ir charizmatiško gido pakviesti, dalyvavome paukščių žiedavime.

Ketaus ornamentais išdailintais geležiniais laiptais kopėme į 1852 m. pastatytą Ventės rago švyturį. Nuo jo apžvalgos aikštelės atsiveria ne tik marios, matosi Kuršių nerija, Rusnės sala. Viešnagę pamaryje baigėme šviežiai rūkytos žuvies degustacija.

Namo grįžome vėlai vakare pilni nuostabių įspūdžių, su gera nuotaika.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas