Naujausi, Žmonės

Vidiškiečiai įgyvendino projektą „Mes bendruomenė“

Jolanta ČEKAUSKAITĖ

Vidiškių miestelio bendruomenės narė, projekto vadovė

 

Vidiškių miestelio bendruomenė įgyvendino UAB Maxima LT projektą „Mes bendruomenė“. Jo dėka ant miestelio tvenkinio buvo pastatytas pontoninis lieptas. Bendra projekto vertė – 2 700 eurų. 70 proc. lėšų skyrė UAB Maxima LT, 10 proc. – rajono savivaldybė. Taip pat prisidėjo Vidiškių žvejų būrelis, bendruomenės nariai.

2011 metais sutvarkėme teritoriją prie Vidiškių tvenkinio, dalis darbų buvo atlikta bendruomenės narių savanorišku darbu. Šią teritoriją šienauja, želdina, prižiūri tvarką miestelio bendruomenės nariai, padedant seniūnijos darbuotojams. Nuo 2010-ųjų vietos žvejai kasmet savo lėšomis tvenkinius žuvina. Prie tvenkinio bendruomenė organizuoja kasmetines šventes – Jonines, žvejų varžybas Vasario 16-ąją, per Šv. Baltramiejaus atlaidus.

Ant miestelio tvenkinio buvo pastatytas pontoninis lieptas.

2021 metais, įgyvendinat rajono savivaldybės finansuotą projektą „Vidiškių miestelio tvenkinio ir jo aplinkos pritaikymas miestelio gyventojų poreikiams“, aplink tvenkinį įrengti suolai ir pastatyti keli saulės energijos šviestuvai. Tačiau tam, kad ši erdvė taptų dar patrauklesnė ir labiau atlieptų bendruomenės narių poreikius, buvo tikslinga įrengti pontoninę prieplauką. Tuo labiau kad tvenkinio pakrantė nėra tinkama saugiai įbristi į vandens telkinį.

Šventinis liepto pristatymas gyventojams bei oficialus jo atidarymas įvyko rugpjūtį, Šv. Baltramiejaus žvejų varžybų metu. Jame taip pat dalyvavo rajono ir vietos valdžios atstovai.

Aktyvi ir jaunatviška miestelio bendruomenė džiaugiasi suteikta galimybe savanorišku darbu prisidėti prie Vidiškių gražinimo, aplinkos tvarkymo, gerovės kūrimo visiems gyventojams.

Vidiškių miestelio bendruomenės nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas