K. Aleknavičius ugniagesių komandoje dirbo 26 metus.

Žmonės

Ugniagesiui padėkojo už ilgametį darbą

Rajono savivaldybės vadovai ir Savivaldybės priešgaisrinės tarnybos darbuotojai padėkojo už darbą ir atsisveikino su ilgamečiu Siesikų ugniagesių komandos skyrininku Kęstučiu Aleknavičiumi, kuris šiose pareigose dirbo 26 metus (nuo 1996 metų spalio 21 d.). Ugniagesys tarnybą paliko dėl sveikatos problemų.

K. Aleknavičiui rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas įteikė padėką už ilgametį profesionalų darbą Savivaldybės priešgaisrinės tarnybos Siesikų ugniagesių komandoje, už asmeninį indėlį likviduojant incidentus, gerinant komandos materialinę bazę.

Rajono Savivaldybės priešgaisrinės tarnybos direktorius Rimvydas Lukošius susirinkusiems pristatė skyrininko veiklą, pasidžiaugė jo atliktais darbais, dėkodamas už K. Aleknavičiaus prasmingus darbus gerinant Siesikų ugniagesių komandos veiklą, įteikė padėką.

„Kęstutis rado su kolektyvu bendrą kalbą ir darbui skyrė daug energijos. Esu dėkingas jam už nuveiktus darbus, nuoširdumą, užgesintą ne vieną gaisrą, bemieges naktis, spręstas ir išspręstas gaisrų gesinimo technikos gedimo problemas“, – kalbėjo R. Lukošius.

Susirinkę Tarnybos ugniagesių komandų skyrininkai pasidalino prisiminimais, pasidžiaugė bendra veikla ir įteikė K. Aleknavičiui dovaną su ugniagesių simbolika ir varpeliu, kuris jam primins neramų darbą Priešgaisrinėje tarnyboje.

Vėliau visi kieme apžiūrėjo neseniai Tarnybos įsigytą naudotą, iš Vokietijos atgabentą gaisrinį automobilį „Mercedes Benz 1224 AF“. Juo gesinti gaisrų važinės Taujėnų ugniagesių komanda.

Pasak R. Lukošiaus, 1997 metais pagamintas automobilis yra geros techninės būklės, jo rida – vos 19 tūkst. km. Gaisrinė autocisterna yra dviejų ašių su visais varomais ratais, variklis aštuonių cilindrų, naudoja dyzelinį kurą, išvysto 177 kW galingumą. Automobilyje sumontuota 2 400 litrų talpos vandens cisterna ir kombinuotas vandens siurblys, mašina aprūpinta hidrauline gelbėjimo įranga LUKAS, mobiliu elektros generatoriumi, kopėčiomis, gaisrinių žarnų komplektu, įvairiu gaisriniu inventoriumi bei gelbėjimo įranga.

Tai jau trečias automobilis, kurį Tarnyba įsigyja už rajono savivaldybės lėšas. Gaisrinių automobilių parko atnaujinimui rajono biudžeto lėšos skiriamos jau trejus metus.

www.ukmerge.lt

Daivos ZIMBLIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas