Ąžuoliuko sodinimo komanda.

„Jaunimas - mūsų sparnai į ateitį“, Jaunimas, Naujausi

Pilies parke žaliuoja Stelmužės ąžuoliukas

Spalio 4-osios popietę Pilies parke draugėn susibūrę rajono savivaldybės vadovai, administracijos darbuotojai, Tarybos nariai, Mokinių savivaldų informavimo ir Jaunimo laisvalaikio centrų atstovai bei jaunimas pasodino išskirtinį ąžuoliuką. Šis medelis išaugintas iš seniausio ir storiausio Lietuvos gamtos paminklo – Stelmužės ąžuolo – gilės ir yra skirtas Jaunimo metams paminėti.

LR Seimas ir Europos Parlamentas 2022-uosius yra paskelbę Lietuvos jaunimo metais bei Europos jaunimo metais ir sudarė unikalią galimybę atkreipti dėmesį į jaunimo politiką tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu lygmeniu. Jaunimo metai suteikė galimybę atkreipti visuomenės dėmesį į jaunimo situaciją ir jaunimo problemas Lietuvoje ir Europoje.

Nacionalinė jaunimo reikalų koordinatorių asociacija kartu su Lietuvos savivaldybių asociacija organizavo „Jaunimo parko“ idėjos įgyvendinimą ir savivaldybes kvietė pasodinti po medį, skirtą Lietuvos jaunimo metams paminėti, kurie sujungs visą Lietuvą į vieną didelį Jaunimo parką. Netrukus visi šio parko ąžuoliukai bus atvaizduoti žemėlapyje. Pasodintą medelį žymi atminimo lentelė su QR kodu, kurį nuskenavus mobiliuoju telefonu nukreipiama į savivaldybės tinklalapyje esančią jaunimui skirtą aktualią informaciją.

Šiai akcijai skirtus ypatingus ąžuoliukus išaugino ir padovanojo Stelmužės bažnytinio meno muziejaus muziejininkė Aldona Miškinienė.

Prieš ąžuoliuko sodinimo ceremoniją jos dalyviai Ukmergės bendradarbystės centre „Spiečius“ diskutavo apie galimybes ir poreikius jaunimui, kylančias problemas, jaunimo įsitraukimo į bendruomenę klausimus.

Diskusijos metu, be kita ko, akcentuota, kad šiais laikais lengva pasimesti informacijos gausoje ir nėra lengva atsirinkti tai, kas svarbu. Jaunimo reikalų koordinatorius Deividas Mickus pristatė savivaldybės tinklalapyje www.ukmerge.lt jaunimui skelbiamą aktualią informaciją.

Buvo pastebėta, kad jauni žmonės skundžiasi, esą Ukmergėje nėra ką veikti, tačiau galimybėmis mažai domisi. Po pristatymo daugelis patvirtino, kad su savivaldybės tinklalapyje esančia informacija nebuvo susipažinę.

Nutarta ateityje su jaunimo atstovais organizuoti daugiau tokių diskusijų, nes šio susitikimos metu paliesta nemažai jauniems žmonėms aktualių temų.

„G. ž.“ inform.

Chrisijos KVIETKAUSKIENĖS nuotrauka

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas