Viešnios susipažino su miestą reprezentuojančiais objektais.

Naujausi, Žmonės

Ukmergėje – šalies „nykštukiečių“ susitikimas

Aušra DANIELIENĖ

Lopšelio-darželio „Nykštukas“ priešmokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė

 

 Beveik prieš trejus metus, 2019-ųjų spalio 25 dieną, Rokiškio vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ bendruomenė, direktorės Jolitos Žaliauskienės iniciatyva, šalies ikimokyklines įstaigas pakvietė į „Nykštuko“ vardu pasivadinusių lopšelių-darželių sambūrį „Po nykštuko kepure“. Svarbiausias tikslas – ne tik skatinti bendradarbiavimą tarp šalies ikimokyklinių, dalijimąsi gerąja patirtimi, bet ir suburti bendraminčius, siekiant įveikti ugdyme kylančius iššūkius, įgyvendinti pokyčius.

Ukmergės vaikų lopšelis-darželis „Nykštukas“ mielai priėmė kvietimą. Pirmasis susitikimas organizuotas Rokiškyje. Čia buvo pristatyti sambūrio nuostatai ir pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp šešių įstaigų, esančių Rokiškyje, Vilniuje, Telšiuose, Panevėžio rajone, Šiaulių rajono Kuršėnų miestelyje ir Ukmergėje. Šio susitikimo metu burtai lėmė, kad pereinamoji „Nykštuko“ statulėlė ir teisė organizuoti antrąjį susitikimą atiteko Ukmergės lopšelio-darželio „Nykštukas“ kolektyvui. Deja, prasidėjo karantinas. Bet sambūrio užsidegimas bendrauti neišblėso. Ikimokyklinės įstaigos nuotoliniu būdu įgyvendino ne vieną kūrybinį projektą, organizavo parodas, piešinių, sambūrio emblemos konkursus, susibūrė į nuotolinę metodinę-praktinę vaizdo konferenciją. Nuo sambūrio įkūrimo lopšelių-darželių „Nykštukas“ skaičius padidėjo iki 10, prisijungė Jurbarko, Klaipėdos, Alytaus, Plungės „nykštukiečiai“.

Šiemet, rugsėjo 16 dieną, po ilgo laukimo, sambūrio nariai susirinko Ukmergėje. Vaikų lopšelyje-darželyje „Nykštukas“ viešėjo kolegės iš Rokiškio, Vilniaus, Plungės, Kuršėnų ir Panevėžio. Jos turėjo galimybę pasižvalgyti po įstaigos grupes, apžiūrėti sporto salę, valgyklą, sensorinį kambarį, braidymo baseinėlį, lauko erdves.

Šį kartą susitikimo tema buvo „Visiems prieinama gera mokykla ir kokybiškas ugdymo turinys“. Renginyje dalyvavo rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas, šio skyriaus vyriausioji specialistė Ramunė Bakučionienė ir Švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Rita Steponavičienė, kurie tarė sveikinimo žodžius, palinkėjo turiningai, prasmingai bei įdomiai praleisti laiką.

Po linksmų, išradingų pasisveikinimų kiekviena įstaiga pristatė savo pasiekimus, naujoves, žingsnius, kuriant gerą mokyklą ir organizuojant kokybišką ugdymą. Dalyviai diskusijai susiskirstė į grupeles ir bandė įvardinti: kas yra gera mokykla, kokios priežastys trukdo ja tapti, kokių veiksmų reikia imtis?.. Po išvadų ir aptarimų, skanių ir sočių pietų visos viešnios buvo pakviestos susipažinti su Ukmergės kraštą reprezentuojančiais objektais. Ekskursiją vedė Ukmergės kraštotyros muziejaus edukatorė Aldona Urbaitė. Vėliau visų laukė Meno mokyklos dailės skyriaus mokytoja Raimonda Kielaitė. Ji susitikimo dalyves paragino patirtus įspūdžius ir emocijas perteikti piešinyje.

Laikas pralėkė nepastebimai. Atsisveikinome iki kito susitikimo. Šį kartą burtai lėmė, kad pereinamoji „Nykštuko“ statulėlė titeko Plungės lopšeliui-darželiui „Nykštukas“.

Vyko linksmi ir išradingi pasisveikinimai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas