Miestelio gyventojai buriasi bendriems darbams.

Naujausi, Žmonės

Žydintis Taujėnų seniūnijos žemėlapis

Rasa MILIUVIENĖ

Taujėnų miestelio bendruomenės pirmininkė

 

Dar 2009 metais Taujėnų miestelio bendruomenės tarybai kilo idėja įamžinti esamus ir jau išnykusius seniūnijos kaimus, perkeliant juos į simbolinį žemėlapį. Tuomet buvo atrasta viešoji erdvė šalia Vasaros estrados ir joje nuspręsta iš akmenų sukurti Taujėnų seniūnijos žemėlapį. Kad kiekvienas esamas ar buvęs gyventojas galėtų pasidžiaugti, o miestelio svečiai susipažinti su šia vietove ir jos istorija. Gaila, bet taip ir nepavyko įgyvendinti šio sumanymo, tačiau liko puiki mintis ir padaryta pradžia – akmuo, ant kurio iškaltas šios idėjos pavadinimas.

Šiemet miestelio bendruomenė parengė projektą šios idėjos įgyvendinimui, kurį finansavo Ukmergės rajono savivaldybė. Projektas pavadintas „Žydintis Taujėnų seniūnijos žemėlapis“, nes nuspręsta žemėlapį kurti ne iš akmenų, o iš dekoratyviai žydinčių japoniškų vyšnių – sakurų. Šie vaismedžiai pirmieji paskelbia apie atėjusį pavasarį ir džiugina savo nuostabiais žiedais. Kiekvieną pavasarį daugybė žmonių plūsta į Vilnių pasigrožėti žydinčiomis sakuromis. Džiaugiamės galėdami tokį grožį susikurti savo miestelyje, labai lauksime kiekvieno pavasario ir sakurų žydėjimo.

Smagu, kad vyksta darbų tęstinumas, įgyvendinamos puikios idėjos ir Taujėnų gyventojai buriasi bendriems darbams. Kiek-viena sakura žymės esamą ar jau išnykusį Taujėnų seniūnijos kaimą, kiekvienas šio krašto gyventojas galės rasti savo širdžiai mielą kaimą, o tiksliau – vaismedį. Smagu matyti, kaip gražėja mūsų miestelis, kad vis daugiau taujėniškių prisijungia prie jo gražinimo ir puoselėjimo.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas