Vidiškiečiai aplankė ilgiausią, pelkėse įrengtą, Mūšos tyrelio pažintinį taką.

Žmonės

Vidiškių bendruomenės išvyka į Žagarę

Jolanta ČEKAUSKAITĖ

Įgyvendindama rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo programos projektą „Judame kartu – geriname sveikatą“, Vidiškių miestelio bendruomenė vyko į Žagarę ir jos apylinkes.

Išvyka prasidėjo Molinės saulėgrąžos sodybos Radviliškio rajone aplankymu. Apžiūrėtos 75 saulėgrąžų rūšys, pasigrožėta aplinka. Sužinojome, jog per šį saulėgrąžų lauką eina piligrimų kelias Camino Lituano, sodyboje juo keliaujantiems suteikiama nakvynė.

Sodybos šeimininkės rekomenduoti, apsilankėme kavinės „Žarija“ parke. Čia pasivaikščiojome energetiniu labirintu, basų kojų taku. Baltų pavėsinėje pasisėmėme ramybės.

Toliau išvyka tęsėsi jau Joniškio apylinkėse. Prie Mūšos tyrelio pažintinio tako bendruomenės narių jau laukė Laumė, kuri pavedžiojo klaidžiais pelkių takais, supažindino su augalija, gyvūnija ir kitomis paslaptimis. Pažintinio tako ilgis – apie 5,7 km. Prie nueitų kilometrų ir nužingsniuotų žingsnių dar reikėtų paminėti vakaro programą – piliakalnį Žagarėje ir šokius, kurie kartu su dainomis suteikė gerų emocijų, bendrystės pojūtį.

Kitą dieną šią išvyką tęsėme pažintimi su Žagare. Ekskursija su vietine gide, aplankant senąją turgaus aikštę, puodų namą, Barboros Žagarietės kriptą. Išvyką vainikavo edukacija Lėlių muziejuje bei kaliausių fabrikėlyje. Namo bendruomenės nariai iškeliavo pavaišinti žolelių arbata ir vietine vyšnių uogiene „zapte“ bei kiekvienas pasigaminęs po savo kaliausytę.

Per dvi dienas nužingsniuota apie 30 km, t. y. apie 40 000 žingsnių. Bendruomenės nariai džiaugėsi galimybe pabūti bendrystėje ir judėjime.

Prie neįprastai atrodančio namo, kurio visos sienos, dalis stogo apkabinėti puodais.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas