Šventupės dvaro 530-asis jubiliejus paminėtas gražia švente.

Žmonės

Svečiuose pas ponią Juliją

Lina ŠEŠKUVIENĖ

Šventupės kaimo bendruomenės tarybos pirmininkė

Šventupės dvaro istorija prasideda nuo paminėjimo 1492 metais rašytiniuose šaltiniuose, kartu aprašant Vidiškių miestelį ir bajorus Vidiškius, kuriems ir priklausė šis dvaras. Bėgant metams keitėsi dvaras, pati dvarvietė persikėlė iš Vidiškių į Šventupę, keitėsi ir dvaro savininkai. Prieš 140 metų dvarą įsigijo bajorai Komarai, paskutinė jo savininkė buvo Julija Komarienė.

Rugpjūtį mūsų Šventupės dvaro 530-ąjį jubiliejų gražiai minėjome šventėje „Svečiuose pas ponią Juliją“. Smagiai šurmuliavo Komaro kermošiaus prekybininkai, šalia tradicinę kiaušinienę kepė bendruomenės moterys. O kaip smagu arklio traukiamoje bričkutėje buvo vaikams! Vitalijus Želnys atvyko su šakočių edukacija, akį traukė Valdutės Kunigėlienės paveikslų paroda „Laiškai gėlių žiedais rašyti“, o prie jos tapybos edukacijos staliuko sėdo norintys nusipiešti piešinuką sau atminimui. Janės Giedraitienės pintos aukštaitiškos juostos traukė norinčius nusifotografuoti. Vyko gražiausios Žolinių puokštės konkursas, kuriame laimėtoja išrinkta Virginija Pivorienė.

Šventės pradžia tarsi nukėlė į senus dvaro ponių laikus, kai jaukiai tarp Komaro pušų įsikūrusiame kampelyje prie staliuko su arbata ir ponios Vandos žagarėliais poezijos mylėtojos ir kūrėjos mėgavosi eilėmis. Teatralizuotas aplinkinių dvarų ponių atvykimas perkėlė šventę ant scenos, kurioje vieni kitus keitė kolektyvai iš Anykščių, Molėtų ir Ukmergės rajonų.

Noriu padėkoti visiems, kurie atvyko koncertuoti, prekiauti, kurie daug prisidėjo prie šventės idėjų įgyvendinimo. Tikiuosi, kad mūsų gražus bendradarbiavimas padovanos Šventupei dar ne vieną puikią šventę.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas