Naujausi, Naujienos

Naujuoju FNTT vadovu paskirtas Rolandas Kiškis

Trečiadienį Vyriausybė pritarė vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės pasiūlytai vyriausiojo komisaro Rolando Kiškio kandidatūrai į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos (FNTT) direktoriaus pareigas penkerių metų kadencijai. Pareigas jis pradėjo eiti rugsėjo 16 dieną.

Kaip rašoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime, teisės magistro išsilavinimą turintis R. Kiškis vidaus tarnybos sistemoje dirba nuo 1995 m., pastaruosius 9 metus vadovavo Lietuvos kriminalinės policijos biurui, anksčiau yra vadovavęs Ukmergės rajono policijos komisariatui, turi didelę kovos su organizuotu nusikalstamumu patirtį, yra ne kartą apdovanotas ir skatintas už nuopelnus tarnybai ir valstybei.

Kaip specializuotos policijos įstaigos vadovas, jis koordinavo ir organizavo pokyčius policijos įstaigų padaliniuose, atliekančiuose ikiteisminį tyrimą ir kriminalinę žvalgybą, įgyvendino daug novatoriškų ir pažangių sprendimų šalies kriminalinės policijos veiklai gerinti. R. Kiškis didelį dėmesį skiria pažangos ir technologijų panaudojimo plėtrai.

Kiškio vadovaujamoje įstaigoje pareigūnai skatinami tobulėti, perimti patirtį iš pažangių užsienio valstybių, skleisti gerąją patirtį, dedamos visos pastangos pareigūnų motyvacijai didinti. Jam vadovaujant kriminalinės policijos biuras tapo tvirtu bei patikimu Europos teisėsaugos institucijų partneriu, padėjusiu įvykdyti ne vieną stambią tarptautinę operaciją.

Ministrės A. Bilotaitės teigimu, proveržis, naujas požiūris ir technologijų plėtra reikalinga ir FNTT, nes vis daugiau nusikaltimų atliekama elektroninėje erdvėje, o sparčiai besiplečiantis finansinių paslaugų sektorius kelia vis didesnių iššūkių valstybei, kuri turi prievolę prižiūrėti finansų rinkos dalyvių skaidrumą ir apsaugoti piliečių turtą.

Iš naujojo FNTT vadovo tikimasi aktyvių veiksmų tobulinant rizikų bei grėsmių vertinimo sistemą, didesnio dėmesio veiklos skaitmenizavimui, efektyviai išnaudojant naujausias technologijas, taip pat analizuojant ir naujas finansinio sektoriaus veiklos formas.

Daug aktyvesnių tarnybos veiksmų tikimasi identifikuojant, tiriant, realizuojant neteisėtai įgyto civilinio turto konfiskavimo procesus ir vykdant pinigų plovimo ir (ar) teroristų finansavimo prevenciją.

Anot ministrės A. Bilotaitės, tarnybai šiuo metu taip pat labai svarbu pasirūpinti ir pareigūnų gebėjimų bei motyvacijos kovoti su naujos kartos finansiniais nusikaltimais stiprinimu.

Būtina imtis didesnės iniciatyvos vykdant prevenciją bei atliekant tyrimus veiksmų ir nusikaltimų, kuriais daroma žala yra didžiausia Lietuvos valstybės biudžetui ar Europos Sąjungos struktūriniams fondams.

Per praėjusius metus FNTT užbaigtus ikiteisminius tyrimus nustatyta valstybei padaryta žala – 44,3 mln. eurų, o nesumokėto pridėtinės vertės mokesčio (PVM) dalis siekia apie 21 mln. eurų. 2021 metais buvo pasikėsinta į 14,8 mln. eurų dydžio paramą iš Europos Sąjungos fondų.

Iki šiol FNTT direktoriaus pareigas nuo 2017 metų ėjęs vidaus tarnybos generolas Antoni Mikulskis užbaigė 5-erius metus trukusią kadenciją.

„G. ž.“ inform.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Evaldas :
    Kiški grįžk greičiau Ukmergėn nes čia bardakas su policija

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas