Ukmergiškiai seminaruose mokėsi sceninio meistriškumo.

Žmonės

Teatrinį sezoną pradėjo mokymais

Ukmergės kultūros centro mėgėjų teatras (režisierė Skaistė Vasiliauskaitė-Dančenkovienė) į naują sezoną įžengė dalyvaudamas sceninio meistriškumo mokymuose „Teatro štrichai 22“. Mokymus vedė žinomi Lietuvos aktoriai, profesionalai, teatro pedagogai Gabrielia Kuodytė, Tomas Kizelis bei iš Ukmergės kilęs Vidmantas Fijalkauskas.

Mokymus organizavo VšĮ „Katino Murklio teatras“, įgyvendindamas rajono savivaldybės remiamą NVO projektą „Teatro štrichai 22“, skirtą nevyriausybinių organizacijų kompetencijų didinimui. Projektas parengtas, siekiant plėsti rajone veikiančių teatro kolektyvų narių kompetencijas, dalyvaujant sceninėje veikloje. Mokymuose taip pat dalyvavo ir Ukmergės meno mokyklos mokiniai.

Mokymų metu vyko trys seminarai, padedantys lavinti skirtingus sceninius įgūdžius. Seminarai surengti bendradarbiaujant su VšĮ „Šeši pojūčiai“ – kūrybine teatro ir muzikos erdve.

Scenos judesio užsiėmimą vedė Jaunimo teatro aktorius T. Kizelis, supažindinęs su pratimais nuo kiekvienos kūno dalies apšilimo iki darnaus darbo grupėje. Improvizuoti, kurti istorijas mokė teatro ir kino aktorė, teatro pedagogė G. Kuodytė. Aktorinio meistriškumo patirtimi dalijosi Lietuvos rusų dramos teatro aktorius, teatro pedagogas V. Fijalkauskas, pristatęs Michailo Čechovo metodą.

Planuojama, kad projektas „Teatro štrichai“, profesionalų mokymus papildžius kūrybiniu bendravimu ir patirties mainais su kitų miestų teatrais, taptų tęstiniu. Mokymų organizatorius tikisi, kad užsimezgęs bendradarbiavimas su VšĮ „Šeši pojūčiai“ tęsis, o rajone veikiančių teatro kolektyvų nariai savo kompetencijas galės gilinti kryptingai ir nuosekliai. Įgytos žinios ir įgūdžiai pravers kuriant vaidmenis. Iš Ukmergės kilęs V. Fijalkauskas sutiko bendradarbiauti su Ukmergės kultūros centro mėgėjų teatru ir konsultuoti statant naujus spektaklius.

„G. ž.“ inform.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas