Eismas Vilniaus gatve bent iki ankstyvo pavasario vyks įprasta tvarka.

Aktualijos, Naujausi, Naujienos

Vilniaus gatvės atkarpos remontas nusikelia į kitus metus

Loreta EŽERSKYTĖ

Pirmadienį paaiškėjo, jog ilgai žadėtas ir ne kartą atidėtas Vilniaus gatvės dalies nuo sankirtos su Vytauto gatve iki tilto per Šventąją kapitalinis remontas šiais metais neprasidės. Sutartis dėl valstybinės reikšmės krašto kelio Nr. 115 Ukmergė-Molėtai rekonstravimo ruože nuo 0 km iki 0,377 km, kurią Lietuvos automobilių kelių direkcija yra pasirašiusi su UAB „Fegda“, bus nutraukta. Numatyta skelbti naują, mažesnės apimties rangos konkursą.

Tokią informaciją po rugsėjo 12-ąją vykusio nuotolinio susitikimo su Lietuvos automobilių kelių direkcija „Gimtajai žemei“ pateikė rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas.

„Atsitiko taip, kad užsakovas negali vykdyti sutarties. Minėtosios Vilniaus gatvės atkarpos kapitalinio remonto projekto, kurį laimėjo UAB „Fegda“, kaina yra šiek tiek didesnė nei 600 tūkst. eurų. Norint pradėti projekte numatytus darbus, būtini detalieji archeologiniai tyrimai. Paskaičiuota, jog jų kaina siekia 440 tūkst. eurų (be PVM). Šią sumą turi sumokėti užsakovas“, – susidariusią situaciją komentavo administracijos direktorius.

Varno teigimu, įmonei, atliksiančiai detaliuosius tyrimus, iš viso tektų sumokėti per pusę milijono: „Iš kur susidaro tokia suma? Juk remontas apims mažiau nei 400 metrų gatvės atkarpą. Beje, minėta suma ženkliai didesnė už tą, kuri rajono savivaldybei buvo priskaičiuota vykdant Kęstučio aikštės, Draugystės skvero ir Pilies parko su prieigomis rekonstravimo projektą, kuris apėmė dalį senamiesčio.“

Direktorius sutinka, jog senamiestyje archeologiniai tyrimai reikalingi, tačiau jis mano, kad dabartinė tvarka, kai didžiules sumas kainuojantys archeologiniai tyrimai atliekami projekto ar savivaldybės lėšomis, turėtų būti keičiama. Pašnekovo teigimu, tai ne Ukmergės, o visos Lietuvos problema. Ir iniciatyvos tai spręsti turėtų imtis Seimas.

„Nepaisant visų projektą lydinčių nesklandumų, su Lietuvos automobilių kelių direkcija aptarėme, jog planuotas Vilniaus gatvės atkarpos remontas vyks. Bus keičiamas projektas, atsisakoma kai kurių darbų, o atnaujinama tik kelio danga“, – sakė D. Varnas.

Birželio pradžioje rajono savivaldybė skelbė, jog numatyta, kad Vilniaus gatvės dalies (nuo sankirtos su Vytauto g. iki tilto per Šventąją) kapitalinio remonto I etapo darbai prasidės nuo birželio 15 d. Planuota, kad maždaug mėnesiui bus uždarytas vienintelis mieste tiltas per Šventąją. Tačiau užsitęsus archeologiniams tyrimams, kurie būtini prieš pradedant mechanizuotą žemės kasimą, kelio rekonstrukcija buvo nukelta į birželio pabaigą. Negavus paveldo specialistų leidimo, vienos judriausių Ukmergėje gatvės atkarpos remontas vasarą taip ir neprasidėjo. Buvo baiminamasi, jog darbų pradžia startuos rudenį ir tai gyventojams sukels didelių nepatogumų. Dabar jau aiškėja, jog eismas Vilniaus gatve bent iki ankstyvo pavasario vyks įprastai.

AUTORĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • 6 palata :
    "'iškelkite savo kandidatūrą į merus kitų metų kovo mėnesį ir visi ukmergiškiai bus laimingi" --- cia pasiticiuoti parasei? o finanasavimas reklamines kompanijos is asmens min. algos ar pasalpos bus? procedura nors esi skaites? sedi 30 metu tie patis ar ju statitiniai ... kuriems ir finansavimas atsiranda, aukotoju ir TINKAMAUMO testa praeina (specialu). Vienas ir vysa taryba isvien ... pries ji viena !!!!!!? i Sirvintu mere paziurek, kiek visko jai tenka atlaikyti turedama uznugari, o cia ateis is gatves... ? Balciunene tiki ? papasakok kaip ateinama i politika, kaip gaunamos vietos taryboje, partijoje, kaip tampama partijos pirmininke ....
  • Rinkėjas :
    Paskaitykite 10-ies ar 20-ies metų senumo komentarus. Jie visi panašūs, gal tik žodžiai kitaip išdėstyti. Jose visa valdžia vagys, neišmanėliai ir t. t. ir pan. Tai, jeigu tarp komentatorių yra išmanančių, sąžiningų ir pasitikinčių savo jėgomis, iškelkite savo kandidatūrą į merus kitų metų kovo mėnesį ir visi ukmergiškiai bus laimingi, tik kažin ar po poros mėnesių komentarai nebus tokie patys?
  • 🤡🤡🤡 :
    Kam lieps tas ir atvyks. Nejaugi nesuptantat, kad jie statitiniai?
  • demesio :
    Užupyje cirkas atvyko į stadiona. Nežinoti vietiniai artistai iš didelių rūmų ten bus? nes gyventojus "linksmina" su sprendimais. ir rolę būtų aiški arenoje,🤭
  • O.k. :
    Ir dar, taryba ji isrinko, patvirtino adm.direktoriumi,o pasiule - meras. Viena gauja su amzinais tarybos nariais!!!
  • O.k. :
    Uspaskio pinigais tas komitetas ....
  • Balsavusiems uz "komiteta" :
    nereikejo balsuot uz ji, dabar neverktumet, nevykeliai.
  • //// :
    Prie ko cia varnas? Jis marionete. Ka liepe, ta ir daro. Medziotojai ar nera geda?
  • Samas :
    Buvo Kopustas su Varzgaliu visi reke tragedija, o dabar Varnas su neismaneliu saika - katastrofa
  • Klausimas :
    Tai negi nebuvo zinoma kad rengiant projekta ir skelbiant konkursa yra reikalingi detalieji archeloginiai tyrimai? Cia turbut viska renge urbanisnitikos ir infrastrukturos skyriaus vedejas Tadas Balzekas kuris netik pasizymi nekulturingu elgesiu su Ukmerges zmonemis bet ir neturi reikiamos kompetencijos atlikti savo funkcijas. Tai kam toks darbuotojas savivaldybei reikalingas?
  • Arnoldas :
    Pas Varna namie kieme reikia archeloginius tyrimus padaryt, turbut rastumet daug savivaldybes turto uzkasto
  • Mantas :
    Tai kam reikejo mela skleist kad rado kazkokius pamatus? Nieks cia nemate isvis tu archeologu ir puikiai zinojot kas kiek kainuoja tiesiog patys nutrauket darbus kad neisgalit susimoket, o gyventojams Varnas vel eilini karta prisimelavo. Geda didziule geda del tokio savivaldybes administracijos direktoriaus elgesio
  • **** :
    Nu ko jus norit nuo patrulio?
  • Gyventojas :
    jūs žiūrite gyventojų noru???? kokio leidimo negavot?? atsibuskite, melagiukai
  • juozas :
    Evaldas teisus, tik JIE galvoje kad MES nezinom. iš pačių didelių rūmų juokiasi ir patys darbuotojai- rinkimams ir pazadams valio ( tikiuosi ir amen, pagal Erlicka)
  • Vasiukai :
    Metro!
  • Xe :
    Pinigu plovimas. Puse milijono uz grupes archeologu su zaisliniais kastuveliais pazaidima smelio dezej. Jau buvo ten kelias nutiestas - viskas ten kasta ir perkasta. Ko ten dar archeologams ieskoti??? Tik pasipinigauti lygioj vietoj.
  • Ramunas :
    Kodėl nepaviešinat kad naujo tilto statybos yra atidėtos neribotam laikui?
  • Evaldas :
    Šita informacija jau senai buvo žinoma tik savivaldybė jos neviešino

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas