Stovyklos atidarymo šventėje apsilankė ir rajono vadovai.

Aktualijos, Žmonės

Vepriuose stovyklauja 60 ukrainiečių

Rugsėjo 5 dieną į Veprių seniūnijos Slabados kaime esančią vasaros poilsio stovyklą iš Ukrainos miesto Podolės Kameneco, Ukmergės rajono savivaldybės partnerio, atkeliavo 60 vaikų, kurių tėvai kovoja už Ukrainos laisvę. Atvykę nuo 7 iki 18 metų amžiaus ukrainiečiai čia praleis dešimt dienų.

Stovykla pasirūpino rajono savivaldybė kartu su UAB „Likmerė“, kuri skyrė lėšų vaikų pervežimui ir veikloms organizuoti.

Tautiniais motyvais siuvinėtais marškiniais „vyšivankomis“ pasipuošę vaikai ir juos atlydėję šeši mokytojai stovyklos atidarymo šventėje pasitiko rajono savivaldybės merą Rolandą Janicką, administracijos direktorių Darių Varną, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėją Vaidotą Kaliną, šio skyriaus vyriausiąją specialistę Ingridą Krikštaponienę. R. Janickas pasveikino stovyklautojus, pasidžiaugė ilgamete Ukmergės ir Podolės Kameneco savivaldybių draugyste ir palinkėjo kuo turiningiau stovykloje praleisti laiką. Buvo pakelta vėliava, stovyklautojai pasiskirstė į būrius, vyko kiekvieno iš jų prisistatymas bei simbolinės krikštynos.

Ukrainiečių laukia įvairūs aktyvūs, sportiniai žaidimai, edukacijos ir pramogos. Vaikai dviračiais ir pėsčiomis keliaus po Veprių apylinkes, atvyks pasisvečiuoti į Ukmergę, važiuos į pažintinę ekskursiją po Vilnių bei Trakus.

 

Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistės Chrisijos KVIETKAUSKIENĖS informacija ir nuotraukos

Ukrainiečių laukia įvairūs žaidimai, edukacijos ir pramogos.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • O.k. :
    O kur replika? replikuoti nebenori ar replikos baigesi svetimos, o savu tai nerasta...nera.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas