Klubo „Miško broliai“ archyvo nutrauka

Naujausi, Žmonės

Klubas „Miško broliai“ minės jubiliejų

Adomas ŠEDUIKIS
Vilniaus universiteto studentas

Lietuvos partizanų rekonst-ruktorių klubas „Miško broliai“ rugsėjo 17 d. ruošiasi atvirų durų dienai, kurios metu bus paminėtas organizacijos įkūrimo 10-metis. 2012 metais veiklą pradėjęs Ukmergės rajone, dabar klubas peržengęs ne tik rajono, bet ir Lietuvos ribas ir jau žinomas Europoje.
„Miško broliai“ įsikūrė bend-raminčių, kurie aktyviai domisi pokario laikų Lietuvos partizanais bei rekonstruoja jų veiklą ir istoriją, iniciatyva.
Klubo įkūrėjas ir vadas Artūras Grigucevičius pasakoja, kad jų tikslas yra supažindinti žmones su pokario laikotarpiu (1944-1953 m.), partizanais, jų veikla.
Informaciją klubiečiai renka iš istorinių šaltinių, bet daugiausia sužino bendraudami su dar likusiais to laikotarpio buvusiais partizanais, jų ryšininkais. Kai kurie klubo nariai yra kilę iš partizanų šeimų. Taip pat ukmergiškiai bendrauja su kitais istoriniais klubais ir dalinasi informacija.
Organizacija įsikūrusi netoli Ukmergės esančioje, buvusioje Kopūstėlių raketinėje bazėje. Čia vyks ir atvirų durų diena, kviečianti atvykti visus besidominčius prosenelių, senelių ir tėvų pergyventais įvykiais, mūsų krašto istorija.
„Planuojame organizuoti istorinių klubų sąskrydį, kad galėtų suvažiuoti įvairiems laikmečiams atstovaujantys bendraminčiai, susipažinti, kad tarp klubų užsimegztų draugiški ryšiai, vyktų glaudesnis bendravimas. Tai neleis pomėgiui išblėsti, jis kaip tik augs“, – kalbėjo vadas A. Grigucevičius.
Klubo „Miško broliai“ veikla neapsiriboja tik stovyklomis ir ekspozicijomis. Patirties ir žinių sukaupę nestokoja idėjų naujovėms, jiems netrūksta noro šviesti visuomenę, atkurti ir gyvai parodyti istoriją.
„Mūsų klubo narių yra ir užsienyje, todėl neretai keliaujame į Angliją, Airiją. Šiemet nemažai laiko skyrėme su labdara susijusioms veikloms, rinkome aukas ir patys daug ką atidavėme kovotojams į Ukrainą“, – pasakojo organizacijos įkūrėjas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas