Iškovotą taurę M. Vinskutei įteikė R. Janickas ir D. Varnas.

Naujausi, Naujienos

Monika Vinskutė susigrąžino Ukmergės mero taurę

Adomas ŠEDUIKIS

Vilniaus universiteto studentas

Rugpjučio 20-ąją Ukmergės hipodrome vyko tradicinės ristūnų žirgų varžybos-bandymai, kuriuos organizavo VšĮ „Respublikinė lenktyninių žirgų lyga“ ir rajono savivaldybė. Iš Lietuvos ir Latvijos atvykę važnyčiotojai su dvidešimčia ristūnų 1 700 metrų trasoje rungėsi dėl Ukmergės mero taurės ir dar trijų prizų. Ristūnų žirgų lenktynes ukmergiškiai organizuoja nuo 2011 metų.

Pirmame važiavime 2019 m. gimimo žirgai varžėsi dėl prizo, skirto Jonui Vinckui atminti, kurį įsteigė UAB „Natureka“ ir Darius Vinckus. Šį važiavimą laimėjo alytiškis Eimantas Klebauskas su Lyderiu. Antrą vietą užėmė Jevgenia Prassolova su Fifa iš Lat-vijos, trečią vietą užėmė ukmergiškis Mečislovas Radzevičius su žirgu Deltuva.

Antrame važiavime varžėsi suaugę B reitingo žigai. Jie kovojo dėl rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Dariaus Varno įsteigto prizo. Pirmas dvi vietas užėmė Ukmergės rajono atstovai. Greičiausiai trasą įveikė Svajūnas Gumbaravičius su žirgu iš Švedijos Askö Superman, antras buvo Edvardas Vinskus su Gvazdiku, trečias – uteniškis Saulius Matulevičius su Glorija Dei.

Trečiame, gausiausiame važiavime prie starto linijos išsirikiavo C reitingo žirgai. Jie kovojo dėl Kraštiečių prizo, kurį įsteigė UAB „Transresta“ direktorius Arūnas Kaselis. Pirmas šią trasą įveikė E. Klebauskas su Lyru. Antras buvo M. Radzevičius su Ukmergės Lunatiku, trečias finišą pasiekė Alytaus rajono atstovas Vitas Petrauskas su Gugle Cass.

Paskutiniame važiavime, kuriame rungtyniavo stipriausi suaugę A reitingo žirgai, buvo kovojama dėl Mero taurės. Šį važiavimą laimėjo ukmergiškė Monika Vinskutė su Monet Augustinu. Antra vieta atiteko J. Prassolovai iš Latvijos su žirgu Fors Fortis Cass, trečia – ukmergiškiui Kaziui Trotai su Fanther Face.

Pernai geriausia šalies moterų važnyčiotoja pripažinta M. Vinskutė su Monet Augustinu lenktynes Ukmergėje nuo 2016 metų laimėjo jau šeštą kartą, praeitais metais ukmergiškė finišavo antra.

„Mano tėtis seniai užsiima žirgų sportu. Aš iš pradžių važinėdavau į rungtynes jam padėti – pakinkyti, pašukuoti, paruošti ristūnus. Pati startuoti pradėjau 2009 m.“, – pasakojo daugkartinė įvairių respublikinių ir tarptautinių lenktynių nugalėtoja. M. Vinskutė.

AUTORIAUS ir Arvydo PĖŠINOS nuotraukos

Hipodrome organizuojamos ristūnų žirgų lenktynės visada sulaukia ukmergiškių dėmesio.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • DNSB Lelija :
    I komlekta ieina t.baginskas Bekit nuo siu statitiniu varno.
  • DNSB Lelija :
    Toj varnas raugalo taure iteikines daugiabuciams! Jau iteikineja. Ka nori, kiek nori skaiciuoja! Ir dar nuleist zada! Ziurekit zmones su kuo susidedat. Vusiskas istatynu nepaisymas, net buhalterines apskaitos!
  • Vedėjas "Profesionalas" :
    Varžybų komentatorius galimai buvo "neišsiblaives" - startą leido be automobilio, neišjunges mikrofono apkalbinėjo dalyvius... Va čia tai profesionalumas baigėsi su lyg 1995m....
  • Cirkas uz dyka :
    Mero taure, direktoriaus taure ir kaselio taure... nu cirkas, kitaip nepavadinsi.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas