Patekti į ligoninę planinėms procedūroms taps paprasčiau.

Aktualijos, Naujausi, Naujienos

Įrengtas priimamasis į stacionarą guldomiems pacientams

Nijolė STUNDŽIENĖ

Ukmergės ligoninėje nuo rugsėjo pradės veikti atskiras į stacionarą guldomų planinių pacientų priimamasis. Ši struktūrinė naujovė padės labiau valdyti ligonių srautus ir sumažins Priėmimo – skubiosios pagalbos skyriaus apkrovą.

Naujasis priimamasis įrengtas prie centrinio įėjimo į ligoninę buvusiose laisvose patalpose, priešais rūbinę.

Pasak Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojos Rimvydo Civilkos, į gydymo įstaigą guldomiems pacientams nuo šiol nereikės eiti į Priėmimo-skubiosios pagalbos skyrių ir laukti bendroje eilėje.

„Ligoniai, kuriems paskirtos planinės operacijos, dienos terapija, turintys siuntimus gydytis stacionare nuo rugsėjo galės greičiau patekti į ligoninę. Taip pat sumažės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus pacientų srautai. Tiesiog atskirsime guldomus į ligoninę žmones nuo besikreipiančių dėl skubiosios ar būtinosios pagalbos“, – komentavo vyr. gydytojas.

Priėmimas planiniams pacientams veiks tik darbo dienomis, nuo 7 iki 10 valandos.

Po renovacijos Priėmimo-skubiosios pagalbos skyrius duris pacientams atvėrė praėjusių metų lapkritį. Per daugiau nei metus UAB „Baltukmės statyba“ neatpažįstamai atnaujino šio skyriaus patalpas, kurių bendras plotas – 433,85 kv. m. Pacientų rūšiavimui pagal būklės sunkumą įrengti du atskiri įėjimai. Vienas jų skirtas vadinamiems ambulatoriniams pacientams, kurie į skyrių atvyksta patys, o pro kitą patenka tik sunkios būk-lės asmenys, kuriuos čia atgabena greitosios medicinos pagalbos automobiliai.

Skyriuje įrengtos penkios ligonių stebėjimo palatos, taip pat intensyviosios terapijos palata ir izoliatorius, dienos chirurgijos patalpos ir kt. Kiekvienoje palatoje, skyriaus medikų poste, gydytojų kabinete bei jų poilsiui skirtoje patalpoje sumontuoti pacientų būklę stebintys monitoriai. Remiantis skubiosios medicinos pradininkų – amerikiečių patirtimi, Ukmergėje įrengtas itin šiuolaikiškas skyrius yra vienas iš pirmųjų Lietuvoje, neskaitant tokius skyrius jau turinčių didžiųjų universitetinių ligoninių.

Kalbėdamas apie naujoves R. Civilka pasidžiaugė gydymo įstaigos medikų personalą papildžiusiais naujais gydytojais. Prieš keletą savaičių Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje pradėjo dirbti jaunas gydytojas geriatras. Tai specialistas, išmanantis normalų ir patologinį organizmo senėjimą, pagyvenusių žmonių ligas ir jų profilaktiką, mokantis kompleksiškai šiuos žmones tirti, vertinti ir gydyti. Šiuo metu Ukmergės ligoninėje įrenginėjamas geriatrijos dienos centras.

Nuo rugsėjo Konsultacijų poliklinika pasipildys dviem naujais specialistais. Poliklinikoje pradės dirbti urologas ir radiologas. Pastarasis gydytojas atliks echoskopijas, aprašinės kompiuterines tomografijas, rentgenus.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas