Kelionėje į nuotykių salą vaikus aplankė įvairūs herojai.

Jaunimas

Mėnesį trukęs projektas sužadino vaikų kūrybinį talentą

Ugnė ALEKNAVIČIŪTĖ

Vilniaus universiteto studentė

 

Visą liepos mėnesį vaikų lopšelis-darželis „Nykštukas“ vykdė projektą „Kaip nukeliauti į nuotykių salą ir ką ten patirti“.

Nors šiltuoju metų laiku vaikai į darželius eina rečiau, įstaigai „Nykštukas“ tai nesutrukdė savo auklėtiniams sukurti įsimintiną vasaros nuotykį. Visos veiklos buvo suplanuotos mėnesiui, o po to suskirstytos į savaites. Vaikai kiekvieną rytą darė mankštą, o vėliau atliko skirtingas užduotis – vienomis dienomis konstravo transporto priemones kelionei į nuotykių salą, kūrė gyvenvietes, o kitomis – ieškojo lobių, braidžiojo purvo baseine, organizavo džiunglių šokių dienas. ,,Daugiausia iššūkių vaikams buvo kurti gyvenvietę. Statant savo gamybos palapines, reikėjo rasti sprendimą, kokias priemones naudoti, kaip tvirtinti“, – teigė priešmokyklinio ugdymo mokytoja Rita Jakienė.

Taip pat mažieji turėjo galimybę susipažinti su egzotiniais gyvūnais. Į darželį atvyko biologas, egzotinių gyvūnų specialistas Gerardas Paškevičius. Jis auklėtinius supažindino su įvairiausiais gyvūnais – Sinalojos pienine gyvate, Afrikos gigantiškąja sraige, rudąja Afrikos namų gyvate, Madagaskaro šnypščiančiais tarakonais. Vaikai galėjo paliesti, palaikyti rankose visus šiuos egzotinius gyvūnus, taip pat sužinojo apie jų gyvenimo būdą, maitinimosi įpročius.

Pasak R. Jakienės, tokie projektai vyksta jau ne pirmus metus: „Kiekvienais metais, vasarą, yra vykdomi mėnesio trukmės projektai. Šios veiklos organizuojamos pagal vaikų amžių ir gebėjimus, dėl to kiekvieną kartą skiriasi.“

Vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ nuotraukos

Į svečius atvyko ir linksmasis meškinas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas