B. Kudžmienė.

Naujausi, Žmonės

Už darbą padėkota ilgametei projektavimo ir statybų profesionalei Birutei Kudžmienei

Daiva ZIMBLIENĖ

Savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja

 

Liepos 20-ąją Ukmergės rajono savivaldybės ir rajono įstaigų bei įmonių vadovai į užtarnautą poilsį išlydėjo buvusią ilgametę UAB „Remonto ir statybos projektas“ direktorę Birutę Kudžmienę.

Moteris tris dešimtmečius vadovavo minėtai įmonei bei dirbo joje projektų vadove. Dėl profesionalių darbuotojų trūkumo UAB „Remonto ir statybos projektas“ buvo likviduota praėjusį – birželio – mėnesį.

Už atsakingą ir profesionalų darbą, žinias ir sugebėjimus, atiduotus Ukmergės kraštui rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas B. Kudžmienei skyrė padėką ir įteikė gėlių puokštę, o savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas – simbolinę dovaną.

„Susirinkome jums padėkoti už atliktus darbus, kurie išliks ateities kartoms. O kiek jų ir kokie – niekas geriau nežino, kaip jūs pati. Juk tiek metų atidavėte Ukmergės kraštui ir jo klestėjimui, kurdama ir projektuodama įvairios paskirties pastatus, gražiai bendradarbiauta su savivaldybe, rajono įstaigomis ir organizacijomis“, – kalbėjo R. Janickas.

B. Kudžmienei daug gražių žodžių išsakė, jai dėkojo už bendradarbiavimo metus ir linkėjo sėkmės naujame gyvenimo etape mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, administracijos direktorius D. Varnas.

Taip pat sveikino UAB „Statybos montavimo darbai“ direktorius Valdas Petronis, UAB „Ukmergės statyba“ generalinis direktorius Edmundas Karaniauskas ir šios įmonės inžinierius Nerimas Zalepūga, Jasiuliškių socialinės globos namų direktoriaus pavaduotojas socialiniams reikalams Algirdas Gimžauskas, Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo pastatų techninis prižiūrėtojas Vaclovas Monkevičius, buvusi UAB „Remonto ir statybos projektas“ buhalterė Loreta Gaidulevičienė.

Iš Anykščių rajono kilusi B. Kudžmienė dirbti į Ukmergę atvyko 1966 metais, baigusi tuometį Statybos technikumą ir pirmoji jos darbovietė buvo „Tarpkolūkinė statybos organizacija“. Čia jauna specialistė turėjo atidirbti pagal paskyrimą trejus metus. Bedirbant B. Kudžmienei pavyko neakivaizdžiai baigti ir tuometį Vilniaus inžinerinį statybos institutą bei įgyti inžinierės statybininkės profesiją.

Į UAB „Remonto ir statybos projektas“ direktorės pareigas moteris buvo paskirta 1991 metų gruodžio 16 dieną tuomečio aplinkos apsaugos ministro įsakymu. Šios bendrovės ištakos – 1962 metais įsteigto Žemės ūkio statybos projektavimo instituto Ukmergės skyrius. Pats institutas tuo metu buvo Kaune.

UAB „Remonto ir statybos projektas“ klestėjimo laikais dirbo apie 170 darbuotojų. Centrinė įmonės būstinė buvo Ukmergėje, o Vilniuje, Kaune, Vilkaviškyje, Raseiniuose, Plungėje, Šiauliuose ir Panevėžyje veikė įmonės padaliniai. Pastarąjį dešimtmetį UAB „Remonto ir statybos projektas“ darbuotojų buvo apie 25, šių metų pradžioje jau 18, o likvidavimo dieną – tik 4.

B. Kudžmienės teigimu, jauni šios srities specialistai į Ukmergę dirbti nevažiuoja, nes jų požiūriu projektuotojo darbas per sunkus ir per mažai apmokamas.

„Man darbas buvo ne tik darbas, bet ir hobis. Aš projektuoju jau 56 metus. Galėčiau tai daryti ir viena – turiu visus šiam darbui reikalingus atestatus, tačiau man jau 83 metai. Įmonės archyve suskaičiavau 19 tūkst. 680 bylų. Tai ne tik gamybiniai, žemės ūkio bei administraciniai pastatai, bet ir gyvenamieji namai, inžineriniai tinklai. Labai daug ir sudėtingų objektų esame suprojektavę visoje šalyje“, – kalbėjo B. Kudžmienė.

Iš Ukmergėje suprojektuotų vieną iš pirmųjų savo pastatų moteris paminėjo prekybos centrą „Senukai“, o iš naujausių – Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo parduotuvę Nuotekų gatvėje, UAB „Autožiedas“ autoservisą, Jasiuliškių socialinės globos namų grupinio gyvenimo namus Vingio gatvėje ir kt.

Pagal UAB „Remonto ir statybos projektas“ parengtus projektus Ukmergės miesto centre buvo sutvarkyta Vienuolyno gatvė, aikštė Kauno gatvėje priešais Ukmergės kultūros centrą, taip pat Antano Smetonos (Užugirio dvaras) ir kt.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • **** :
    Su savimi nusines
  • Tame :
    ir problema, kad visus atestatus turi viena sau, o kitiems neleidžia

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas