V. Žentelį į apdovanojimo ceremoniją lydėjo žmona Laimutė.

Naujausi, Žmonės

Skulptoriaus nuopelnai įvertinti valstybės apdovanojimu

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Trečiadienį Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda Liepos 6-osios – Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dienos proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir už jos vardo garsinimą pasaulyje valstybės ordinais ir medaliais apdovanojo Lietuvos ir užsienio valstybių piliečius. Garbingas apdovanojimas įteiktas ir vienam mūsų rajono atstovui – vepriškiui skulptoriui Viktorui Ženteliui.

„Šiandien mes atsidėkojame tiems, kurie savo nenuilstamu darbu svarbiose visuomenės gyvenimo srityse nusipelnė mūsų dėmesio ir didžiausios pagarbos. Kiekvieno iš jūsų pavyzdys ir gyvenimo istorija mums yra ir neįkainojama pamoka, ir įkvėpimo šaltinis.

Geriau nei bet kas kitas žinote, kiek daug gėrio ir šviesos gali atnešti tiek nauja gera idėja, tiek ir pasiaukojamas kasdienis darbas. Kaip svarbu burti bendraminčius, pelnyti jų pasitikėjimą ir bendromis jėgomis siekti išsikeltų tikslų. Iš jūsų pastangų, kaip iš gražiausios mozaikos detalių, galiausiai susideda tai, ką gražiausio ir tauriausio turime savo šalyje. Savo žiniomis, patirtimi, moraline laikysena jūs puošiate ir praturtinate bendrus mūsų namus“, – ceremonijos metu kalbėjo šalies vadovas.

Per iškilmingą ceremoniją Prezidento rūmų Baltojoje salėje apdovanoti mokslo ir švietimo, kultūros atstovai, Lietuvai nusipelnę verslo ir nevyriausybinių organizacijų atstovai, visuomeninių ir pilietiškumo iniciatyvų puoselėtojai, sportininkai, valstybės pareigūnai. Iš viso šią dieną Prezidento dekretu apdovanoti 60 asmenų. Be to, apdovanojimus atsiėmė keli svečiai, kuriems jie buvo paskirti ankstesniais dekretais.

V. Ženteliui – skulptoriui, įvairių plenerų ir parodų dalyviui, skulptūrų ir bareljefų, kryžių ir koplytstulpių autoriui, savo kūriniais įamžinantį Lietuvos istoriją ir puošiantį gimtąjį kraštą, prezidentas įteikė Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medalį.

„Meilė tėvynei, savai gimtinei išreiškiama labai paprastai: beriant grūdą nuostabiose Lietuvos lygumose ar kalvose, minant savo brydę kultūros lankose, nepamirštant savo krašto tradicijų, jas puoselėjant ir kuriant naujas, kurios liktų ateinančioms kartoms, kad jos galėtų didžiuotis mūsų atliktais darbais“, – taip apie Veprius, apie gimtą kraštą ir indelį į jo puoselėjimą yra sakęs V. Žentelis.

 Valstybės apdovanojimai – tai Respublikos prezidento dekretu skiriami ordinai, medaliai ir kiti pasižymėjimo ženklai, įteikiami Vasario 16-ąją ir Liepos 6-ąją.

LR Prezidento kanceliarijos nuotrauka/Robertas DAČKUS

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas