Folkloro dieną surengta edukacija „Lino kelyje“.

„Jaunimas - mūsų sparnai į ateitį“, Jaunimas

Meno dienose – edukacijos ir pažintis su kūrybine veikla

Arvydas PĖŠINA

Kultūros centras vaikams surengė meno dienas. Jų metu mažieji galėjo susipažinti su teatru, šokiu ar edukacijomis, kuriose prisiminta tautos praeitis, tradiciniai darbai, laisvalaikis ar linksmybės. Įvairius užsiėmimus, išdėliotus per tris dienas, aplankė visų miesto lopšelių-darželių ugdytiniai ir Senamiesčio progimnazijos penktokai.

Pirmoji diena buvo skirta teatrui. Tądien vaikai, vadovaujami Silvijos Liumpariemės, mokėsi kurti šešėlių teatrą – gamino lėles, kūrė spektaklio scenarijų, jame vaidino su savo pasidarytomis lėlėmis. O kitoje studijoje mažieji su Skaiste Vasiliauskaite-Dančenkoviene susipažino su teatro patalpomis, teatro rekvizitu, spektaklio statymo subtilybėmis. Pagrindiniu dienos įvykiu tapo didžiojoje scenoje Kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro studijos „Nykštukas“ parodytas spektaklis vaikams „Žirafa su kojinėmis“ (režisierė Tamara Kvieskienė).

Kita diena skirta šokiui. Ją šokiais pradėjo mažiausieji svečiai – baleto studija iš Vilniaus „Šokime kartu“ (vadovės Vaida Riabovienė ir Tautvilė Zailskienė). Šokėjas pakeitė šiuolaikinio šokio studija „Aidas“ (vadovė Violina Romeikaitė), Aldonos Satkūnaitės šokėjai. Šokėjai atsakinėjo į klausimus apie mokymąsi šokti, V. Romeikaitė vedė edukaciją „Šoku aš ir šoki tu“.

Renginys baigėsi performansu prie Kultūros centro, kuriame dalyvavo ir Kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro studijos „Nykštukas“ jaunieji aktoriai.

Folkloro dieną surengtos kelios edukacijos. „Lino kelyje“ Kultūros centro Krikštėnų skyriaus darbuotojos pasakojo, kaip seniau buvo apdirbamas linas, kokie įrankiai naudoti. Kitoje salėje su Deltuvos skyriaus darbuotojomis buvo mokomasi patiems pasigaminti rištines lėles. Visos edukacijos baigėsi mokantis „Močiutės ratelių“ su Regina Zabieliene.

Viena diena buvo skirta šokiui.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas