Siesikiečiai aplankė „MO“ muziejų Vilniuje.

„Jaunimas - mūsų sparnai į ateitį“, Jaunimas

Kūrybinė stovykla „Teksto labirintai“

Rasa KULIAVAITĖ

Siesikų gimnazijos mokytoja

 

Siesikų gimnazija dalyvauja projekte ,,Kokybės krepšelis“, finansuojame iš Europos socialinio fondo lėšų. Vienas iš gimnazijos tikslų – lavinti mokinių teksto suvokimo įgūdžius. Todėl birželio 17–23 dienomis 5–8 klasių mokiniams projekto ,,Kokybės krepšelis“ lėšomis socialinė pedagogė Edita Ciemnolonskienė, mokytojos Marytė Talalienė, Rita Ginaučienė ir šių eilučių autorė organizavo kūrybinę stovyklą ,,Teksto labirintai“.

Stovyklautojai turėjo daug įdomios ir prasmingos veiklos. Pirmiausia visi kūrė stovyklos emblemą ir šūkį. Po balsavimo paaiškėjo, kad nugalėjo Karinos Srėbalytės emblema. Pirmąją dieną susiskirstę komandomis mokiniai dalyvavo orientacinėse varžybose, kur turėjo surasti gimnazijos teritorijoje ,,užsimaskavusius“ teksto gabalėlius ir iš jų sudėlioti rišlų tekstą. Šiose varžybose nepralenkiamos buvo ,,Teksto mergaitės“ (Laisvė Butvilavičiūtė, Kornelija Višnarauskaitė, Austėja Kuliešytė).

Antrąją dieną stovyklautojai mokėsi suprasti grožinį tekstą ir skaitydami knygas sprendė kryžiažodį. Tąkart geriausiai sekėsi Vestai Pociūnaitei, Aistei Veselkaitei ir K. Srėbalytei. Ne mažiau įsiminta buvo ir edukacija, kurios metu mokiniai kūrė šviesos teatro lėles, vaidino ir meniškai skaitė Barboros Radvilaitės laiškus.

Bene įsimintiniausia buvo trečioji stovyklos diena, nes tądien stovyklautojai kūrybinio įkvėpimo sėmėsi Palangoje, kur ne tik pasivaikščiojo pajūriu, aplankė Gintaro muziejų, bet ir dalyvavo smagiose edukacijose iliuzijų name ,,Eureka“ bei ,,Dinozaurų parke“.

Mokinių atmintyje įstrigo ir ,,MO“ muziejuje išmoktos teksto kūrimo pamokos bei įspūdžiai, patirti čiuožinėjant ant ledo.

Paskutinę stovyklos dieną vaikai mokėsi kurti ir suprasti emodžių kalbą, o surengtame ,,Scrable“ turnyre nugalėjo Rusnė Levandauskaitė.

Laikas kūrybinėje stovykloje buvo labai prasmingas ir naudingas, bet prabėgo neįtikėtinai greitai. Tikimės, kad mokiniai išmoktus dalykus panaudos siekdami asmeninės sėkmės, o kitais metais galėsime vėl susirinkti.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas